Malatya’da Yeni Eğitim Yılı İçin Mesaj Yayınlandı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 2025-2026 eğitim öğretim döneminin başlaması vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak, öğretmenler ve öğrenciler dahil tüm eğitim camiasına başarı dileklerini iletti.
Başkan Er, yayınladığı mesajda, “Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevincini yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocukların bilgi, sevgi ve milli-manevi değerlere sahip olarak yetişmesi, güçlü bir toplumun temel taşıdır” ifadelerine yer verdi.
Öğretmenlerin Rolü ve Sorumluluğu
Başkan Er, ilköğretim döneminin çocukların hayatları boyunca sürecek olan öğrenim serüveninin en kritik aşaması olduğunu belirtti. Öğrencilere bu yolculukta rehberlik eden ve onları sadece akademik değil, aynı zamanda ahlaki değerlerle de donatan özverili öğretmenlere minnet duyduğunu dile getirdi.
Sözlerine devam eden Er, “Günümüz eğitim sistemiyle, çağın gerekliliklerine uygun donanıma sahip, araştırmacı, sorgulayıcı ve milli-manevi değerlere bağlı bireylerin yetiştirilmesi, ülkemizin geleceği için son derece önemlidir” dedi.
Geleceğe Yönelik Beklentiler
Başkan Er, gençlerin kendilerini her alanda geliştirmeleri, bilgi edinme konusunda daha fazla okumaları ve daha çok çaba göstermelerini beklediklerini vurgulayarak, “Gelecek, bilgiyi elinde bulunduran ülkelerin olacaktır” şeklinde görüşlerini aktardı.
Son olarak, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni eden Başkan Er, İlköğretim Haftası’nı en içten dilekleriyle kutladı.