Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahmut Demir’in Adını Taşıyacak Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası 2026’da Amasya’da Yapılacak

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Mahmut Demir’in anısını yaşatmak için Amasya’da Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası düzenleyecek. 2026’da Akdağ er meydanında gerçekleştirilecek organizasyonda Demir, gelecekteki şampiyonların yetişmesi için destek sözü verdi. Amasya Valisi Önder Bakan ile milletvekilleri de etkinlikte yer aldı.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Mahmut Demir'in anısını yaşatmak için Amasya'da

Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası Amasya’da Düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, efsanevi güreşçi Mahmut Demir’in memleketi Amasya’da Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası’nın düzenleneceğini duyurdu. Mahmut Demir, Avrupa, dünya, olimpiyat ve cihan şampiyonluğu unvanlarına sahip tek Türk güreşçi olma özelliği taşıyor.

Federasyon Başkanı Şahin Hopur’dan Açıklamalar

17. yayla şenliğinde konuşan Suluova Akdağlılar Derneği ve Federasyon Başkanvekili Şahin Hopur, “Mahmut Demir, ülkemizin yetiştirdiği önemli bir pehlivan. 2026 yılında gerçekleştireceğimiz Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası’nın tüm masraflarını üstleniyoruz ve etkinliği Akdağ er meydanında organize edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mahmut Demir’den İddialı Mesaj

Küçük yaşta güreşe başlayarak zirveye çıkan Mahmut Demir, 1994 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası finalinin unutulmaz anlarını öne çıkararak, “2026’da Akdağ Yaylası’nda Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası’nın gerçekleşmesini planlıyoruz. Umarım bu etkinlikte başarılı oluruz. İlerleyen yıllarda ise yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde de şampiyonalar düzenlemeyi hedefliyoruz. Federasyonun desteklerini karşılıksız bırakmayacağız ve bu şampiyonalarda, ülkemizi uluslararası arenada temsil eden genç sporcular yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Şenlikte Renkli Görüntüler

Amasya Valisi Önder Bakan ve AK Parti Milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez’in de katıldığı güreş şenliği, çok sayıda sporcunun ve izleyicinin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. 7’den 70’e herkesin takip ettiği güreş etkinliğinde, yaşlı bir kadına yardım eden bir asker dikkat çekti. Şenliğin ağalığını üstlenen Ahmet Gedik ise güreşçilere para dağıtarak destek sundu.