Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, İran’ın Danışmanı Ali Laricani’nin ABD müdahalesi iddialarını reddetti

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, İranlı yetkili Ali Laricani’nin ABD’nin Lübnan hükümetine müdahale ettiği yönündeki iddialarını reddederek, ülkesinin içişlerine yönelik yabancı müdahalelere karşı olduğunu belirtti. Aoun, Lübnan’ın istikrarı ve refahı için egemenliği korumak gerektiğini vurguladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun’dan Yabancı Müdahale Reddiyesi

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı Ali Laricani’nin, ABD’nin Lübnan hükümetine “yabancı bir planı” uygulama emri verdiği yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Aoun, Beyrut yönetiminin iç işlerine yönelik dış müdahalelere karşı olduğunu belirterek, Lübnan’ın halkının refahı için sürekli istikrarlı ve güvenli kalması gerektiğini vurguladı.

İran ile İlişkilerde Dikkatli Yaklaşım

Laricani, Lübnan ziyaretinde Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında, ülkesinin Lübnan’ın iç işlerine karışmadığını ifade etti ve ABD’nin müdahalelerini eleştirdi. Beyrut’ta gerçekleşen görüşmenin ardından Aoun, Laricani’nin sözlerini çürüterek, Lübnan’ın bağımsız bir ülke olduğunu ve İran ile ilişkilerin sadece bir dini mezheple sınırlı olmaması gerektiğini söyledi. Aoun, Lübnan-İran ilişkilerinin egemenlik ve karşılıklı saygıya dayalı bir çerçevede sürdürülmesi gerektiğini de belirtti.

Laricani ise görüşmeler neticesinde, Hizbullah’ın silahsızlandırılması konusunun ancak hükümet ile Hizbullah arasında yürütülecek bir diyalog ile ele alınabileceğini öne sürdü. Ayrıca, Lübnan halkını “direniş” konusunda cesaretlendirerek, olası bir İsrail saldırısı durumunda İran’ın Lübnan’a yardım edeceğini ifade etti.