Ev-sizlik ve Vergi Eşitsizliği Protestosu: Londra Kalesi’ne Muhallebi Fırlatıldı
Londra’da, evsizlik ve vergi eşitsizliği konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte bir grup protestocu, Kraliyet mücevherlerinin sergilendiği Londra Kalesi’nde aniden harekete geçti. Yerel saatle 10.00 sularında gerçekleşen olayda, “Gücü Geri Al” adındaki sivil direniş grubu, kraliyet tacının etrafındaki cam korumaya muhallebi ve elma tatlısı fırlattı. Protestocular, “İngiltere çökmüş durumda. Zenginler zenginleşirken, sokakta hayata veda eden evsizler var. Bu dönem, onlara en zor zamanları yaşatıyor” ifadeleriyle seslerini duyurdu.
Protestocuların Açıklamaları ve Sosyal Medyada Gündem Olması
Protestonun görüntüleri kısa sürede sosyal medya platformlarında geniş yankı bulurken, grup, barınma fiyatlarının yükselmesine dikkat çektiği bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Ülkemiz gözlerimizin önünde parçalanıyor. Evsizlerden daha fazla boş evin bulunduğu bu ülkede, Kral III. Charles’ın tören geçiş yollarında hayatını kaybeden evsizler var. Aşırı varlıklılara düşen yükümlülükleri yerine getirmenin zamanı geldi” denildi.
Polis, olayla ilgili olarak dört göstericinin gözaltına alındığını ifade etti. Yetkililer, incelemelerin sürmesi nedeniyle mücevher sergisinin ziyarete kapatıldığını, öğleden sonra tekrar açıldığını ve tacın zarar görmediğini duyurdu.
Kraliyet Tacı ve Tarihsel Önemi
İngiltere Kralı III. Charles’ın kullandığı kraliyet tacı, nadir durumlarda resmi etkinliklerde takılıyor. Kral, söz konusu tacı, Westminster Kilisesi’nde yapılan taç giyme töreninin ardından Buckingham Sarayı’na dönüşünde de kullanmıştı.


