Levent Çukur, Almanya’da Tarihi Bir Başarıya İmza Atarak Türk Profesyonel Boks Tarihinin İlk Orta Hakemi Oldu

2 Min Read

Levent Çukur, Hamburg’da Hakemlik Görevini Üstlendi

Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen WBO ve WBA kadınlar dünya şampiyonluk maçında, eski dünya şampiyonu boksör Levent Çukur orta hakem olarak görev yaptı. Bu önemli organizasyonda görev alan Çukur, Türk profesyonel boks tarihinin ilk orta hakemi unvanına sahip olmayı başardı.

Şampiyonlar Geceyi Şereflendirdi

Etkinlikte, EC Boxing Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan, antrenör Bülent Başer ve dünya şampiyonu Sebastion Formella da Levent Çukur’u desteklemek amacıyla yer aldı. Bu destek, organizasyonun heyecanını artırdı.

Çukur’un Vizyonu ve Hedefleri

Almanya Boks Federasyonu BDB tarafından, hakemler boks kurulu başkanı olarak atanan Levent Çukur, bu görev kapsamında diğer hakemlere seminerler verecek. Çukur, “Türk profesyonel boksunu dünya sahnesinde altın harflerle yazmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi. Yüzlerce öğrencisinin uluslararası alanda boks maçlarına katıldığını belirten Çukur, oğlu Emre’nin dünya şampiyonluğu için önemli adımlar attığını da ifade etti. Gençlerin spora yönlendirilmesi üzerine vurgulayan Çukur, yer altındaki suça eğilimli gençlerin boksa yönlendirilmesi gerektiğini, böylece daha disiplinli bir yaşam sürmelerine yardımcı olduklarını söyledi.

Leo’s Boxgym’in Başarısı

Levent Çukur’un sahibi olduğu Leo’s Boxgym’in basın danışmanı Vedat Alyaz, Avrupa’daki Türklerin boks arenasında ay-yıldızlı bayrağı en iyi biçimde temsil ettiğini dile getirdi. Bu destek ve temsil, Türk boksunun uluslararası arenada daha da güçlenmesine katkı sağlıyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version