Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Leman Dergisi’nde yayımlanan peygamber ve Hz. Musa karikatürleri nedeniyle yazı işleri müdürü tutuklandı.

Leman Dergisi’nde yayımlanan Peygamber Efendimiz ve Hz. Musa’nın karikatürlerinin ardından yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Karikatür Soruşturmasında Tutuklama

Leman Dergisi’nde, Peygamber Efendimiz ve Hz. Musa’nın karikatürize edilmiş görüntülerinin yer aldığı karikatürün yayımlanmasıyla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Yayımlanan karikatürlerin toplumda yarattığı tepkiler doğrultusunda, bu süreç dergi çalışanları üzerinde büyük etkiler yarattı. Soruşturma, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda geniş yankı buldu.

Aslan Özdemir’in tutuklanması sonrası, Leman Dergisi tarafından yapılan açıklamalarda, ifade özgürlüğünün önemine vurgu yapılırken, bu tür içeriklerin Kuran’a ve dini değerlere olan saygıyı zedelememesi gerektiği belirtildi.

Toplum tepkili

Toplumda, karikatürlerin yayımlanması üzerine yoğun bir eleştiri gündemi oluştu. Birçok kişi bu durumu, dini değerlere yapılan bir saldırı olarak nitelendirirken; tutuklamanın ifade özgürlüğü ve sanatın sınırları açısından sorgulanmasına neden olduğunu belirtti.

Son gelişmeler, sanat ve ifade özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Soruşturmanın sonucunda alınacak kararlar merakla bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı