Kura Nehri’nde Serinlemek İçin Giren Üç Kişiden Biri Boğuldu, Diğerinin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Kura Nehri’ne giren üç kişiden biri boğuldu, biri kurtarıldı. Adil Akçay ve Hafiz Akçay kayboldu. Taha Umut A. sağ olarak kurtarılırken, ekipler kayıp kişileri bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Kura Nehri'ne giren üç kişiden biri boğuldu,

Kura Nehri’nde Facia: 3 Kişiden Biri Hayatını Kaybetti

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde, serinlemek amacıyla Kura Nehri’ne giren üç kişiden biri boğuldu, bir diğeri ise kurtarıldı. Kayıp olan üçüncü şahsı bulmak için arama çalışmaları devam ediyor.

Serinlemek İçin Suya Girdiler

Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale köyünde yaşayan 73 yaşındaki Adil Akçay, 65 yaşındaki Hafiz Akçay ve 20 yaşındaki Taha Umut A., serinlemek için Kura Nehri’ne girdi. Bir süre sonra bu kişilerden haber alamayan çevre sakinleri, durumu yetkililere bildirdi.

Bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ve arama kurtarma ekipleri intikal etti.

Kurtarma Çalışmaları Başladı

Olay yerine gelen ekipler, Taha Umut A.’yı kurtarmayı başardı. Diğer iki kişinin bulunması için Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 4 kişilik dalgıç ekibi, Artvin İl Emniyet Müdürlüğü’nden ise 4 kişilik başka bir dalgıç ekibi gönderildi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda, bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kaybolan diğer şahsı bulma çabaları devam ediyor.

Taha Umut’un Sağlık Durumu İyi

Edinilen bilgilere göre, kurtarılan Taha Umut A.’nın sağlık durumu stabil ve iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, kayıp kişinin bulunması için ekipler yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.