KÜMAKSAD’dan Hz. Mevlânâ İçin Anma Etkinliği
Kütahya Mevlânâ Araştırma Kültür ve Sanat Derneği (KÜMAKSAD), Hz. Mevlânâ’nın doğumunun 818’inci yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlediği etkinlikte, Ulu Camii önünde vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulundu.
Öğle namazının ardından yapılan dualarla birlikte, Hz. Mevlânâ ve onun torunlarının ruhuna ithafen hazırlanan yiyecek ve içecekler toplulukla paylaşıldı.
Dernek Başkanı Tekin Uğurel, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana her sene Hz. Mevlânâ ve burada yatan torunlarının ruhlarına ihsan etmekteyiz. Amacımız yalnızca anmak değil, Hoca’nın öğretilerinden ve maneviyatından istifade etmek, bunu da halkımızla paylaşmaktır. İslam’ın özünü yansıtan, onların gösterdiği yol en doğru yoldur,” dedi.
Etkinliğe katılan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, organizasyona katkı sunan dernek yetkililerine teşekkür ederek, Hz. Mevlânâ’nın öğretilerinin sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi evrensel değerlere dayandığını belirtti.
HAZRETİ MEVLÂNÂ, DOĞUMUNUN 818. YIL DÖNÜMDE KÜTAHYA’DA ANILDI
HAZRETİ MEVLÂNÂ, DOĞUMUNUN 818. YIL DÖNÜMDE KÜTAHYA’DA ANILDI
KÜTAHYA’DA ATICILIK YARIŞMALARI DÜZENLENDİ
KÜTAHYA’DA ATICILIK YARIŞMALARI DÜZENLENDİ
KÜTAHYA’DA ATICILIK YARIŞMALARI DÜZENLENDİ