Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kula Belediye Meclisi’nde Pomza Ocağı Krizi: CHP’li Üyeler Boykot Etti

    Manisa’nın Kula ilçesinde, pomza ocağı kiralaması için olağanüstü toplanan belediye meclisinde, 8 üyenin yokluğu dikkat çekti. Başkan Hikmet Dönmez, CHP’li üyelerin meclisi boykot ettiğini öne sürdü ve durumu sert bir dille eleştirdi. Dönmez, toplantıda oylanan mazeret dilekçelerinin geçerliliği hakkında hukuki danışmanlık alacaklarını aktardı.

    Manisa'nın Kula ilçesinde, pomza ocağı kiralaması için olağanüstü toplanan belediye

    Kula’da Pomza Ocağı Kiralama Krizi

    Manisa’nın Kula ilçesinde, Gökçeören Mahallesi’ndeki pomza ocağının kiralanmasına dair bir gündem maddesi için olağanüstü toplanan Kula Belediye Meclisi’nde gergin anlar yaşandı. Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya 16 üyeden yalnızca 8’inin katılması dikkatleri çekti.

    CHP’li Üyelerin Katılmaması
    Dört CHP’li üyenin mazeretsiz bir şekilde, üç üyenin ise mazeret dilekçesi ile toplantıya katılmadığı öğrenilirken, MHP’li bir meclis üyesinin de mazeretli olarak yer almadığı bildirildi.

    “Meclis Boykotu Yapılıyor”

    Toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, bazı CHP’li meclis üyelerinin toplantılara katılmadığını ve böylelikle meclisi boykot ettiklerini ifade etti. Dönmez, “Ağustos ve Eylül aylarında kendi grubum olan CHP’li katip arkadaşlarım yanımda yer almadı. Bu durum, çoğu kararı etkileyebilmek amacıyla gerçekleştirilen bir boykot girişimidir. Kula Belediyesi’ne kimsenin boykot hakkı yoktur” şeklinde konuştu. Dönmez, meclisin olağanüstü toplanma amacının yatırım ve istihdam olduğunun altını çizerek, “Amacın, Kula Belediye Başkanı’nın zor durumda kalmasını sağlamak olduğunu düşünüyorum” dedi.

    Başkan Dönmez, konuşmasında oldukça sert bir dille, “Açıklamalarınız beni zor durumda bırakabilir, ama Kula halkının ve meclisinin tarihinde böyle bir durum yaşanmamıştır. Haksızlık karşısında sessiz kalamam, bu durum dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Böyle bir utanç verici durum Kula’da hiç görülmedi” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

    “Kişisel Ego Problemi”

    Dönmez, meclisteki durumu değerlendirirken, “Kimi it, kimi at olduğunun anlaşılmadığı bir ortamda, dere geçilirken at değiştirilmemelidir. Bazı CHP’li üyelerin kişisel egoları yüzünden buraya kadar geldik” dedi.

    Toplantı sonunda, mazeret dilekçeleri oy çokluğuyla kabul edilirken, tek gündem maddesi oylanarak meclisten geçildi. Ancak oylamanın geçerliliği konusunda hukuki tereddütlerin olduğuna dikkat çeken Başkan Dönmez, bu konuda hukuki bir görüş alacaklarını açıkladı.

    Ayrıca Dönmez, toplantıya katılmayan meclis üyeleri hakkında “Mahmut Çalık, Adem Akar ve Hilal Çetintaş mazeret bildirerek toplantıya katılmadı. MHP grubundan Alim Ulusoy da toplantıda yer almadı. Ancak CHP’li üyelerden Semra Gündüz, Mutlu Keskin, Mustafa Gökay ve Murat Kaynak, toplantıya mazeretsiz olarak katılmadı” şeklinde bilgi verdi.