Küçükçekmece’de Eski Polis Memuru Cemil Koç Tarafından Öldürülen Ayşe Tokyaz Cinayeti Davasında Ara Karar Açıklandı
Küçükçekmece’de eski polis memuru Cemil Koç tarafından katledilen ve cesedi bavula konularak yol kenarına bırakılan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz cinayeti davasının 3. gününde mahkeme ara kararını açıkladı. Heyet, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Küçükçekmece’de 11 Temmuz tarihinde eski polis memuru Cemil Koç’un (38) cinayetini işlediği 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın davasında, Koç’un da aralarında bulunduğu 9 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Dava, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Duruşmada, Cemil Koç ile birlikte 9 tutuklu sanık yer alırken, tarafların avukatları da hazır bulundu. Ayrıca, müşteki ikiz kardeş Esra Tokyaz ile anne ve baba Halime Tokyaz da duruşmada yer aldı. Bugünkü duruşmada, müşteki Esra Tokyaz beyanda bulundu.
Tutukluluk Halinin Devamı Talebi
Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı, Cemil Koç’un da aralarında bulunduğu tüm sanıkların adli kontrol tedbirinin yetersiz olacağı gerekçesiyle tutukluluk halinin devamını ve dava dosyasındaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Müşteki avukatları, sanığın en üst cezadan yargılanmasını isterken, sanık avukatları ise eksik hususların tamamlanmasını talep etti.
Cemil Koç’un Evine Giderek Tutanak Tutan Polis Hakkında ‘Zorla Getirme’ Kararı
Mahkeme heyeti, Cemil Koç ve diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Ayrıca, 3 kişi hakkında bir sonraki duruşmada ‘tanık’ sıfatıyla dinlenilmesine ve Cemil Koç’un evine giderek tutanak tutan bir polis hakkında ‘zorla getirme’ kararı çıkarılmasına karar verildi. Mahkeme, sanık Cemil Koç’un banka hesaplarının incelenmesine de hükmetti. Heyet, Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nden Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen Esra Tokyaz’ın ifadesini zanlı Cemil Koç ile paylaşan polis memurları Z.B. ve N.Ç.’nin dosyalarının akıbetine dair sorulmasına karar vererek duruşmayı 24 Mart 2026 tarihine erteledi.
“Sanki Valiz Havada Uçmuş Gibi Kimse Suçu Üzerine Alınmıyor”
Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan müşteki Esra Tokyaz, “İçeride, 3 gün boyunca kendimi bugün savunabildim. Uyumaya bile fırsatım olmadı. Cemil Koç, ilk günkü gibi, ne bir pişmanlık ne de vicdan azabı duyuyor, hiçbir şey çekmiyor. Yanında yargılanan arkadaşları da onun gibiydi. Üzerime yürüdü, ben de üzerine yürüdüm. Sürekli bana bakıp gülüyordu, gözünü benden hiç çekmedi. Her bana baktığında ben sinir krizi geçiriyordum. Kendisi gibi gülmeye çalışıyordum ama olmuyordu. Sonuç olarak, kardeşinizin katilini görüyorsunuz, o ellerle ve o gözlere bakarak yapılanları görüyorsunuz. Cemil üzerime yürüyor, jandarma tutuyor. Kendisine o kadar güveniyor ki, yeri geliyor Oğuz Kula, bilerek mafya isimlerini sayabiliyor. Göz korkutmak, gözdağı vermeye çalışıyor. Kimin ne yaptığı asla belli değil. Sanki valiz havada uçmuş gibi kimse suçu üzerine almıyor. Kardeşimin fotoğrafını Cemil Koç’un telefonundan gizlice çektim. Onu bilerek dosyaya sunmadım ki, onu görmesin diye. Hala merdivenlerden düştü, Ayşe’yi ben darp etmedim diyor. Elindeki her şeyi reddediyor. Hala, ‘ben sizi sevindireceğim, ben size göstereceğim, daha bu hiçbir şey’ diyor. Gelsin ve sevindirsin. Kendisi cezaevinde çok güzel seviniyordur” şeklinde konuştu.
İhlas Haber Ajansı
