Küçükçekmece’de Yaşanan Trajik Olayın Duruşması Devam Ediyor
Küçükçekmece’deki bir parkta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı çukura düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer’in ölümü ile ilgili yürütülen davanın duruşması devam ediyor. Dava kapsamında 10 sanığın ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada, olaya ilişkin bilirkişi raporu mahkeme dosyasına sunuldu.
Bilirkişi Raporu Olayın Öngörülebilir Olduğunu Belirtti
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrasında düzenlenen iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birçok yetkili yer alıyor. Edanur Gezer’in ölümü ile ilgili iddianamede, Ali Sukas, Ziya Duman, Barış Şişman, Cabir Şaban ve diğer sanıkların ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Duruşmaya 9 tutuksuz sanık katılırken, Edanur’un babası ise SEGBİS sistemi aracılığıyla cezaevinden dinlendi.
Duruşmada sunulan bilirkişi raporu, olayın öngörülebilir olduğu ve gerekli önlemlerin alınmaması sonucunda gerçekleştiğini vurguladı. Raporda, bazı sanıkların asli kusurlu olduğu, diğerlerinin ise tali kusur taşıdığı ifade edildi.
Sanıkların Durumu ve Mütalaa Talepleri
Cumhuriyet Savcısı, davanın esasına ilişkin mütalaanın hazırlanabilmesi için dosyanın kendisine tebliğ edilmesini talep etti. Müşteki avukatları, sanıkların cezalandırılmasını isterken, savunma avukatları beraat talep etti ve yeni bir bilirkişi raporu alınmasını istedi.
Dava Süreci ve İddianamenin Detayları
Mahkeme, Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasının dosyanın kendisine tebliğ edilmesi suretiyle hazırlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. İddianamede, Edanur Gezer’in 26 Nisan’da birlikte piknik yaptığı akrabasıyla oyun oynarken, park içerisinde açılan çukura düştüğü bildirildi. Çukurun su dolu olduğu ve Edanur’un hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği belirtildi.
Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporda, çocuğun ölüm nedeninin suda boğulma ve komplikasyonlar sonucu olduğu açıklandı. Ayrıca, parkta meydana gelen su arızasıyla ilgili İSKİ kayıtlarında bir sorun olmadığı tespit edildi. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ve ilgili sorumluların, kazı alanının güvenliği için gerekli önlemleri almakla yükümlü oldukları vurgulandı.