Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    KTO Heyeti, Ankara ve İzmir’de Teknoloji Merkezlerini Ziyaret Etti: Ömer Gülsoy’dan Önemli Açıklamalar

    Kayseri Ticaret Odası (KTO) heyeti, KTO Başkanı Ömer Gülsoy liderliğinde Ankara ve İzmir’de teknoloji merkezlerini ziyaret etti. Girişimcilik ve üniversite-sanayi iş birliği konularında görüşmeler yapıldı. Gülsoy, bu ziyaretlerin Kayseri’nin iş dünyası için önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

    Kayseri Ticaret Odası (KTO) heyeti, KTO Başkanı Ömer Gülsoy liderliğinde

    Kayseri Ticaret Odası Heyeti, Teknoloji Merkezlerini İnceliyor

    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy ile birlikte Başkan Yardımcısı Hacı Bekir Kuzucu ve yönetim kurulu üyeleri, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) Projesi kapsamındaki ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Bursa ve İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir’deki teknoloji merkezlerine yönelik temaslar gerçekleştiren heyet, bu merkezlerdeki faaliyetleri yerinde gözlemledi.

    Ankara’da Sanayi ve Üniversite İş Birliği Vurgusu

    KTO heyeti, Ankara’daki ilk durak olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay ile bir araya geldi. Ziyarette, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi ve bölgesel kalkınma sağlayacak ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Akabinde, heyet TOBB ETÜ Tekmer Merkezi ve Garaj X Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni gezerek, yenilikçi projeler ile teknoloji girişimcilerine sunulan olanaklar hakkında bilgiler aldı. Ardından, Ardventure Teknolojik Yatırım Merkezi ziyaret edilerek bu merkezin girişimcilik ekosistemine katkıları ve teknoloji projeleri araştırıldı.

    İzmir’de Ticaret ve Ekonomi Üzerine Görüşmeler

    Heyetin bir sonraki durağı ise İzmir oldu. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve diğer yöneticilerle bir araya gelen KTO heyeti, iki kent arasındaki ticaret ve ekonomik potansiyel üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi incelenerek Genel Sekreter Erçin Güdücü’den tarım teknolojilerindeki dijital dönüşüm ve sürdürülebilir üretim yöntemleri hakkında detaylı bilgiler alındı. Ayrıca, Originn Hub’da yapılan çalışmalar ve girişimcilere sağlanan destekler hakkında bilgi edinildi.

    KTO heyeti, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde de Rektör Yardımcısı Cem Çelebi ve Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Dördüncü ile bir araya gelerek, üniversitenin araştırma merkezlerinde yürütülen ileri teknoloji projeleri üzerine bilgi alışverişinde bulundu. Sanayi ile üniversite iş birliği kapsamında, genç araştırmacı ve girişimcilerin projelerinin Kayseri iş dünyasına katkıları masaya yatırıldı.

    Başkan Gülsoy: “Ziyaretler Bizim İçin Çok Değerli”

    KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Ankara ve İzmir ziyaretlerine dair yaptığı açıklamada, “TEKMER projemiz çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler, şehrimizin ve iş dünyamızın geleceği açısından önemli kazanımlar elde etmemizi sağlayacak. Her iki şehirdeki faaliyetler, sanayide dönüşüm ve nitelikli iş gücünün gelişimi açısından değerli deneyimler sundu. Kayseri olarak bu tecrübelerden yararlanmayı ve iş birliğimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz,” şeklinde konuştu.