Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kozan’da Aile Destek Merkezi, Kadınların Ekonomik Bağımsızlıklarını Artırıyor

    Adana’nın Kozan ilçesindeki Aile Destek Merkezi, kadınların mesleki eğitim alarak ekonomik özgürlük kazanmalarını sağlıyor. Merkezde 50 kadın, dikiş-nakış ve el sanatları eğitimi alarak, hobilerini gelir kaynağına dönüştürüyor. Kursiyer Gözde Yiğenoğlu, ürettiği özel tasarımları sosyal medya üzerinden satarak butik açma hayalini gerçekleştirirken, Aleyna Demir ve annesi Fatma Demir de birlikte dikiş yapıp kendi tasarımlarını piyasaya sürüyor.

    Adana'nın Kozan ilçesindeki Aile Destek Merkezi, kadınların mesleki eğitim alarak

    Kozan’da Kadınlar Hobilerini Ekonomik Gelire Dönüştürüyor

    Adana’nın Kozan ilçesinde yer alan Aile Destek Merkezi (ADEM), kadınlara hem mesleki eğitim sağlıyor hem de ekonomik kazanç elde etme fırsatları sunuyor.

    Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı olarak hizmet veren merkezde, kadınlar geleneksel el sanatları, dikiş-nakış ve çeşitli hobi kursları aracılığıyla üretim yaparak aile bütçelerine katkı sağlamaya başladı. Ücretsiz kurslar sayesinde özellikle annelerin meslek sahibi olmalarına olanak tanınırken, çocuklara da bakım desteği sunuluyor.

    Eğitimler Kadınların Güçlenmesine Katkı Sağlıyor

    Aile Destek Merkezi’nin Koordinatörü Dilara Şimşek, merkezde şu anda 50 kursiyerin aktif olarak eğitim aldığını belirtti. Şimşek, “Kadınlarımız burada dikiş-nakış ve el sanatları alanlarında eğitim alıyor. Üç aylık sürelerle veriyoruz bu eğitimleri. Aileler evde oturmak yerine burada üretime katılıyor ve çocuklar anaokulu bölümünde güvenle eğitim alıyor,” dedi.

    Aile destek eğitimcisi Arife Tilki de, “Kadınlarımıza mesleki eğitim vermenin yanı sıra aile içi iletişim, çocuk mahremiyeti ve aile sağlığı konularında da yönlendirmelerde bulunuyoruz. Hedefimiz; güçlü kadınların, güçlü aile yapısı oluşturması,” ifadelerini kullandı.

    Kendi İşini Kurma Hayali Gerçekleşiyor

    Kursa katılan Gözde Yiğenoğlu, elde ettiği bilgi ve becerileri gelir kaynağına dönüştürdüğünü dile getirdi. Yeni yıl öncesi özel tasarımlarını satışa hazırladığını belirten Yiğenoğlu, “Burada el sanatları konusunda çok şey öğrendim. Ürettiklerimi sosyal medya üzerinden satışa sundum ve gelir elde ettim. Hayalim, kendime ait bir butik açmak; geleneksel baskı ve Osmanlı motifleri kullanarak kırlentler ve runner gibi pek çok ürün üretiyorum,” şeklinde konuştu.

    Anne ve Kız Birlikte Üretim Yapıyor

    Kursa annesinin tavsiyesiyle katılan Aleyna Demir, iki yıl içinde kendi tasarımlarını yapabilir hale geldiğini kaydetti. Anneleriyle birlikte üretime başladıklarını ifade eden Demir, “Annemin önerisiyle kursa katıldım ve burada hem el sanatları hem de dikiş eğitimi alıyorum. Ürettiklerimizi satarak ilk dikiş makinemizi aldık,” dedi. Demir ayrıca, devletin sunduğu olanaklar sayesinde kendilerine balık tutmayı öğrendiğini belirtti.

    Anne Fatma Demir de, “Kızımla birlikte kendi kıyafetlerimizi dikiyoruz. Hem maddi hem manevi çok faydasını gördük,” diye konuştu.

    Kursiyerlerden Birgül Yılmaz, dikiş makinesi ile ilk kez Aile Destek Merkezi’nde tanıştığını belirterek, kurs sayesinde birçok ürünü dikebilir hale geldiğini anlattı.