Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Köylüler, Paşalı’daki Su Kuyusunun Kozaklı’ya Taşınmasına Direniyor: “Suyumuzu Vermeyeceğiz”

    Nevşehir’in Avanos ilçesinde, Paşalı köyü sakinleri, su kuyusunun Kozaklı ilçesine verilmesine karşı eylem gerçekleştirdi. İş makinelerini durduran köylüler, 1980’deki su sorununu hatırlatarak suyun köylerinden alınmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Jandarma güvenlik önlemleri alarak durumu kontrol altına aldı.

    Nevşehir'in Avanos ilçesinde, Paşalı köyü sakinleri, su kuyusunun Kozaklı ilçesine

    Paşalı Köyünde Su Kuyusu Eylemi

    Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı olan Paşalı köyünde, köylüler Kozaklı ilçesine su aktarımına karşı büyük bir eylem gerçekleştirdi. Su kuyusundan yapılacak su transferine tepki olarak toplanan köylüler, iş makinelerinin çalışmasını durdurmak amacıyla çeşitli protestolar düzenledi.

    Köylüler Tepkilerini Gösterdi

    Kozaklı Belediyesi, köydeki su kuyusunun sahibinden alınan izinle, ilçeye içme suyu sağlamak için çalışmalara başladı. Fakat köylüler, bu durum karşısında birleşerek protesto gösterdi ve suyun köylerinden alınmasına karşı çıktıklarını belirttiler. İş makinelerinin önüne geçerek kanalları elleriyle kapatmaya çalışan köylüler, olay yerine gelen jandarma ekiplerinin güvenlik tedbirleri oluşturmasına rağmen eylemlerini sürdürdü.

    Geçmişten Günümüze Süregelen Sorun

    Köy halkı, daha önce 1980 yılında yaşadıkları benzer bir duruma dikkat çekerek, “O zaman da suyumuzu vermedik, bugün de vermeyeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı. Bir kadın ise, iş makinesinin paletine oturarak hem çalışmaları engelledi hem de ağıt yakarak tepkisini ortaya koydu.

    Köylüler, su kaynaklarının korunması adına gösterdikleri direnişte kararlılıklarını sürdürüyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı