Konya’dan Alanya’ya gelen şirket mağduriyetine uğrayan Soydan: “İntihar noktasına geldim”

Konya’da 2014’te kurulan ve Alanya’ya taşınan bir şirketten dolandırıldığını belirten Murat Soydan, 750 bin TL zarara uğradığını, aile düzeninin bozulduğunu ve intihar düşüncelerine yaklaştığını açıkladı. 6 binden fazla mağdurun bulunduğu bu süreçte, dolandırıcılara ceza verilmesini talep etti.

Konya'da 2014'te kurulan ve Alanya'ya taşınan bir şirketten dolandırıldığını belirten

Konya’da 2014 yılında faaliyete geçen ve sonrasında Alanya’ya taşınan bir firmanın mağdur ettiği söylenen binlerce kişiden biri olan 38 yaşındaki Murat Soydan, “Hayatım alt üst oldu, intihar düşüncelerine kapıldım” şeklinde konuştu.

Soydan, durumu hakkında bilgi verirken, “Benim tek amacım çocuklarıma bir ev alabilmekti. Bu şirket sosyal medya üzerinden benimle iletişime geçti ve devlet destekli olduklarını öne sürdüler. Ben de bu güvenle, 3 yıl önce kredi almaya başladım. Belirttikleri gayrimenkul sözleşmesini güvenilir şekilde gönderdiler. Danışmanlar, “İstanbul ve Ankara’da projelerimiz var” diyerek beni ikna ettiler. Başlangıçta yaptıkları yatırımlar için yüzde 5 kâr vaadinde bulundular, kâr elde etmek için düzenli olarak kredi çekip verdim. Bir yıl boyunca vaat ettikleri kârı ödediler ve bana güven vermeyi başardılar. Fakat bir yıl dolduğunda ana paramı istediğimde, ‘Paranız TL olarak değer kaybediyor, dolara çevirelim’ dediler. Ama benim başka müşteriler getirmem şartıyla. Ben bunu yapmadım ve ana paramı alamadım. Şu an 750 bin TL civarında bir zararım var. Bankalar icra sürecine gitti ve büyük bir mağduriyet içerisindeyim. Türkiye ve yurtdışında 6 binden fazla insan benim durumumda” dedi.

Soydan, Alanya’da devam eden davanın durumu hakkında da bilgi vererek, “Bu davada şu an bir kişi tutuklu, diğer beş kişi ise adli kontrol altında. Bizi kandıran insanlar lüks hayat sürerken, biz borç batağında boğuşuyoruz. Ben gerçekten intiharın eşiğine geldim, ailem dağılmak üzere. Bizleri dolandıranların ceza almasını ve borçlarımızı ödemelerini talep ediyoruz” diye ekledi.