Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Konteynerde yaşayan depremzededen para ve altın dolu çanta unuttuktan sonra duyarlı temizlik görevlisine teşekkür işlemine kadar uzanan hikaye

    Hatay’da deprem sonrası konteynerde yaşayan Salih Bostancıoğlu, kaybettiği çantasını Altınözü’nde temizlik görevlisi Necmettin Arvuloğlu buldu. İçinde 1 milyon lira değerinde para ve altın olan çanta, zabıta ekipleri aracılığıyla sahibine ulaştırıldı. Bostancıoğlu, duyarlı davranışları için teşekkür etti.

    Hatay'da deprem sonrası konteynerde yaşayan Salih Bostancıoğlu, kaybettiği çantasını Altınözü’nde

    Hatay Depreminde Duygusal Anlar: Unutulan Çanta Sahibine Ulaştı

    Kahramanmaraş merkezli yaşanan Hatay depremi sonrası evleri yıkılan birçok vatandaş zor günler geçirirken, Altınözü ilçesinde bir olay tüm dikkatleri üzerine çekti. Deprem sonrası konteynerde yaşayan Salih Bostancıoğlu, hayalini süsleyen ev almak için biriktirdiği değerli eşyalarının bulunduğu çantasını parkta unuttu. Ancak bir temizlik görevlisi, bu çantayı bulduğunda, durum büyük bir vefa örneği ile sonuçlandı.

    Altınlar ve Paralar Güvenle Sahiplerine Ulaşırken

    Defne ilçesinde yaşayan Bostancıoğlu, yuva kurma hayaliyle topladığı altın ve paraların bulunduğu çantasını, aniden kaybetmenin şokunu yaşadı. Neyse ki, Altınözü Belediyesi’nde çalışan temizlik personeli Necmettin Arvuloğlu, parkta bulduğu bu değerli çantayı geri götürdü. Çanta, belediyenin zabıta ekiplerine teslim edildi; bu sayede Bostancıoğlu’nun kaybı en kısa sürede telafi edildi.

    Zabıta ekipleri, çanta içerisindeki değerli eşyaları sayarak, toplam miktarın oldukça yüksek olduğunu belirledi. Sayım sonucunda çantanın içinde toplamda 62 bin 700 Suudi Arabistan riyali, 4 bin 970 euro, 18 bin 500 Suriye lirası, 500 Türk lirası ve birçok altın parça yer alıyordu. Piyasa değeri bir milyon lirayı aşan zengin içerik, sahibine teslim edildi.

    Teşekkürler ve Minnetle Dolu Bir Kalp

    Çantasını geri almanın mutluluğunu yaşayan Salih Bostancıoğlu, bu süreçte kendisine destek olan herkese minnettarlığını iletti. “Öncelikle çantayı bulan belediye personeline teşekkür ediyorum. Paraların bana ulaştırılmasında yardımcı olan zabıta ekiplerine de minnettarım. İnsanoğlu olarak kazanımlarımızı helal yoldan sağlamaya çalıştık ve bunun faydasını gördük. Allah razı olsun, Rabbim emsallerini arttırsın,” diyerek duygu dolu mesajını aktardı.

    Bu olay, toplumda dayanışma ve güven duygusunu yeniden pekiştiren bir örnek olarak hafızalarda yer buldu. Hatay’daki deprem sonrası zorlu süreçte yaşanan bu olumlu tablo, her şeye rağmen insanlığın güzelliklerinin hâlâ var olduğunu gösteriyor.