Kocaeli’de yemek pişirme imkanı bulunmayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara, sağlık durumlarına göre hazırlanan kişiye özel menülerle sıcak yemek hizmeti sunuluyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Gönül Kazan Projesi” kapsamında, kentte yaşayan ve fiziksel kısıtlılıkları nedeniyle yemek yapamayan ihtiyaç sahiplerine günlük iki öğün yemek ulaştırılıyor.
Sağlık durumuna göre özel menü
Hijyenik şartlarda hazırlanan yemeklerde vatandaşların sağlık durumları da göz önünde bulunduruluyor. Tansiyon hastaları başta olmak üzere özel beslenme ihtiyacı olanlar için tuzsuz menü seçenekleri hazırlanıyor.
Proje ile alışveriş yapma ya da yemek pişirme imkanı bulunmayan vatandaşların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinin sağlanması hedefleniyor.
İhlas Haber Ajansı
