Kocaeli Büyükşehir, deniz ve kıyı ekosistemini koruma çalışmalarıyla 2025’te 16 ton atık topladı.

1 Dakika Okuma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deniz ve kıyı ekosistemini korumaya yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında 2025 yılında 16 tonun üzerinde atığı doğadan temizledi.

Deniz süpürgeleri ve amfibi araçların giremeyeceği sığ, kayalık ve taşlık alanlarda çevre kirliliğiyle mücadele etmek amacıyla kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı “Mavi Takım” ekipleri, Karamürsel’den Başiskele’ye, Seka Park’tan Tütünçiftlik sahillerine kadar geniş bir alanda görev yaptı.

20 kişilik uzman kadrosu ve çevre dostu elektrikli araçlarıyla çalışan ekipler, 2025 yılı içerisinde toplam 16 bin 735 kilogram atığı kıyılardan arındırdı.

12 bin kilo atık geri dönüşüme kazandırıldı

“Sıfır Atık” prensibiyle yürütülen çalışmalarda, toplanan atıkların ayrıştırılmasına dikkat edildi. Yıl boyunca toplanan malzemelerin 12 bin 147 kilogramlık kısmı geri dönüştürülebilir atık olarak kayda geçti ve geri kazanım tesislerine sevk edildi. Geri dönüşümü mümkün olmayan 4 bin 588 kilogramlık atık ise çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde düzenli depolama tesislerinde bertaraf edildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri; 4 deniz süpürgesi, 3 amfibi araç ve derelere kurulan bariyerlerle desteklenen temizlik filosunun, deniz yüzeyi ve kıyı hatlarında kirliliğe geçit vermediğini duyurdu.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version