Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kırşehir’de ‘Yaşlılık Çalıştayı’ Düzenlendi: Yaşlı Nüfusun Sorunları Ele Alındı

    Kırşehir’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yaşlı bireylerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek için “Yaşlılık Çalıştayı” düzenledi. İl Müdürü Murat Konan, Türkiye’nin yaşlı nüfus oranına dikkat çekerek, 2025’te “Aile Yılı” kapsamında yaşlılık politikalarının geliştirileceğini açıkladı. Çalıştayda, sağlık hizmetleri, sosyal güvenlik ve yaşlı hakları gibi konular ele alındı. Elde edilen verilerin Ekim’deki 2. Yaşlılık Şurası’na katkı sağlaması planlanıyor.

    Kırşehir’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yaşlı bireylerin sorunlarını

    KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de, yaşlı bireylerin ihtiyaçlarını belirlemek, sorunlarını tespit etmek ve çözüm yolları geliştirmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir ‘Yaşlılık Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

    Yaşlı Nüfus Oranı ve Politika Gelişimi

    Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, yaptığı konuşmada Türkiye’nin yaşlı nüfus oranının yüzde 10,6’ya ulaştığını belirterek, ülkenin ‘çok yaşlı toplum’ kategorisine girdiğini ifade etti. Konan, 2025 yılının Cumhurbaşkanı tarafından ‘Aile Yılı’ olarak ilan edilmesiyle yaşlılık politikalarının daha kapsamlı bir bakış açısıyla ele alınacağını vurguladı. Ayrıca, 81 ilde yapılacak çalıştaylarla yaşlıların haklarına dayalı ve kanıta dayalı sistemlerin oluşturulmasının hedeflendiğini dile getirdi.

    Çalıştayda Ele Alınan Konular

    Çalıştayda, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yaşlı bireyler bir araya gelerek çeşitli konuları tartışmak üzere çalışma grupları kurdular. Kırşehir’deki yaşlı profili, sosyal hizmet modelleri, sağlık ve geriatri hizmetleri gibi alanların yanı sıra aktif yaşlanma, psiko-sosyal destek, ruh sağlığı ve kaliteli yaşlanma gibi konular da detaylı bir şekilde değerlendirildi. Ayrıca dijitalleşme, yaşlı dostu kent vizyonu, yerel yönetim katılımı, yaşlı hakları, hukuki yardım, sosyal güvenlik ve yaşlı ekonomisi üzerine de önemli analizler yapıldı.

    Çalıştayın sonuçlarının, Ekim ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenleyeceği 2. Yaşlılık Şurası’na kaynak sağlamasının beklendiği ifade edildi.