Kırşehir’de Orman Yangını Riskine Karşı Dronlu Denetimler Artırıldı
Kırşehir’de yaz mevsimiyle birlikte orman yangınları riski artış gösterince, il genelindeki ormanlık alanlarda dron destekli denetimlerin sıklığı artırıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, artan sıcaklıklar ve kuru bitki örtüsünün yarattığı yangın tehlikesi nedeniyle şehirdeki ormanlık bölgelerde, özellikle Kervansaray ve Aşıkpaşa Mahalleleri’ne odaklanarak denetimlerini sıklaştırdı. Yetkililer, izinsiz mangal veya piknik yapan bireylerin dron destekli olarak tespit edildiğini ve bu faaliyetlere anında müdahale edildiğini ifade etti. Mangal yakmakta ısrar eden bazı bireyler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken, ilgili yasalar gereği idari para cezası ile de karşılaştı. Denetimlerin yaz sezonunun sonuna kadar kesintisiz bir şekilde devam edeceği vurgulandı.
Vatandaşlar Dikkatli Olmalı
Ormanlık arazilerde ateş yakmanın ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten yetkililer, vatandaşların bu konuda son derece dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi. Yangın güvenliği açısından alınacak basit önlemler, büyük felaketlerin önüne geçilebilir.