Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kırşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde ‘Ahi Bot’ Projesi ile Öğrencilere Teknolojik Karşılama ve Ahilik Değerleri Aşılanıyor

    Kırşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, “Ahi Bot” uygulaması ile yeni gelen 9. sınıf öğrencilerini karşıladı. Robot, öğrencilere hoş geldin mesajları verirken Ahilik kültürünü de tanıtıyor. Öğrenciler, bu proje sayesinde yardımlaşma değerini öğreniyor. Okul idarecisi Hakan Vahapoğlu, robotun temizlikte de kullanılacağını belirtti.

    Kırşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, "Ahi Bot" uygulaması ile

    Ahi Bot ile Teknolojik Karşılama

    KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, yeni eğitim yılına ‘Ahi Bot’ robot uygulamasıyla merhaba dedi. 9. sınıf öğrencileri, okulun açılışında başladıkları bu yenilikçi uygulama sayesinde teknolojik bir deneyim yaşamış oldu. Esnaf ve zanaatkârların dayanışma ruhunu yansıtan ‘Ahi sandığı’ temalı projeyle öğrencilerin birlikte yardımlaşma ve paylaşma değerlerini benimsemeleri amaçlanıyor.

    Hoş Geldin Ahi Bot!

    Okulda yapılan karşılama etkinliğinde sahneye çıkan ‘Ahi Bot’, öğrencilere sıcak bir hoş geldin mesajı verirken, aynı zamanda okulun yapı ve özellikleri hakkında da bilgilendirme sağladı. Proje, öğrencilerin sadece teknolojiyi tanımalarını değil, aynı zamanda Ahilik kültürüne dair değerleri de öğrenmelerini hedefliyor. Okulda Ahi Bot’u gördüğü için burayı tercih ettiğini dile getiren 9. sınıf öğrencisi Musa Gerikalmaz, “Robotu daha önce haberlerden gördüm. Onu geliştirip üretmek istiyorum” şeklinde konuştu. 11. sınıf öğrencisi Kaan Çelik ise, “Ahi Bot uygulamasında katkıda bulunduk. Bu proje bizim için önemli; yeni gelen öğrencilerin okula alışmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Gelecekteki Kullanım Planları

    Kırşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yöneticisi Hakan Vahapoğlu da bu tür uygulamaların öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yarattığını dile getirdi. Vahapoğlu, “Bu yıl Ahi Bot ile yeni öğrencilerimizi karşıladık. Robotumuzun farklı bir isimle geliştirilip, temizlik ve düzen işlerinde kullanılmasını planlıyoruz. Yeni öğrencilerimizi projeye dahil ederek, aktif bir şekilde görevler üstlenmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Ahi sandığı uygulamasının, öğrencilerimiz tarafından fark edilip, geliştirilmesi bizim için gurur verici” şeklinde konuştu.

    Yeni öğrencilerden Ozan Er, Ahi sandığı uygulamasının yardımlaşma duygusunu pekiştirdiğinin altını çizerek, harçlıklarından birikimlerini sandığa attığını belirtti. Proje ile öğrencilerin robot teknolojileri hakkında bilgi edinmeleri ve Ahilik geleneği ile bağ kurarak sorumluluk gibi değerleri erken yaşta öğrenmeleri sağlanıyor. Okul yönetimi, Ahi Bot uygulamasının gelecek yıllarda daha da geliştirilerek yaygınlaştırılacağını duyurdu.