Kırklareli Valiliği’nde, belediye hizmetleri sonucu oluşan hafriyat toprağı, inşaat, yıkıntı atıkları ile Türkiye Afet Müdahale Planı muhtevasında deprem, sel ve yangın gibi muhtemel doğal afetler sonrası ortaya çıkacak enkazın taşınacağı döküm sahasının Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından işletilmesine yönelik protokol imzalandı.
Hazırlanan protokol, Kırklareli Valisi Uğur Turan, Belediye Başkanı Derya Bulut ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hatice Özdemir tarafından imzalandı. Vali Turan, protokolün Kırklareli için hayırlı olmasını dileyerek, çevreye duyarlı ve planlı atık yönetiminin afetlere hazırlık sürecinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
Belediye Başkanı Derya Bulut ise iş birliği ve desteklerinden dolayı Vali Turan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hatice Özdemir’e teşekkür etti. İmzalanan protokol ile belediye hizmetleri ve muhtemel afet sonrası oluşacak atıkların çevreye zarar vermeden, düzenli ve kontrollü bir şekilde yönetilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
İhlas Haber Ajansı
