Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Şüphesiyle Hastaneye Kaldırılan Çoban Hayatını Kaybetti

Giresun’un Alucra ilçesinde kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye kaldırılan 39 yaşındaki Alaattin Uzuntürk, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ölümü, bölgedeki kene vakalarının endişesini artırdı. Cenazesi yarın Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde defnedilecek.

Giresun'un Alucra ilçesinde kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Şüphesi Üzerine Bir Hayat Kaybı Daha

Giresun’un Alucra ilçesinde meydana gelen üzücü bir olayda, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye kaldırılan 39 yaşındaki çoban Alaattin Uzuntürk, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bölgedeki kene vakalarının artışı nedeniyle halk arasında tedirginlik oluşurken, bu ölüm durumu KKKA ile ilgili kaygıları yeniden gündeme getirdi.

Alaattin Uzuntürk’ün Hastaneye Kaldırılması

Alucra’nın Hacıhasan köyünde çobanlık yapan Uzuntürk, yaklaşık bir hafta önce kene tarafından ısırıldıktan sonra sağlık sorunları yaşamaya başladı. Şiran Devlet Hastanesi’ne acil olarak kaldırılan Uzuntürk, burada yapılan ilk müdahalelerin ardından durumu kötüleşti. Bunun üzerine, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesine alındı.

Ancak, tüm çabalara rağmen Uzuntürk, KKKA şüphesiyle hayatını kaybetti.

Cenaze Töreni Detayları

Bekâr olduğu öğrenilen Alaattin Uzuntürk’ün cenaze namazı, yarın ikindi vaktinde Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Deregözü mahallesindeki aile mezarlığında kaldırılacak. Bu trajik olay, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin tehlikelerine bir kez daha dikkat çekiyor.