Kerkük Uluslararası Havalimanı’na Roketli Saldırı Düzenlendi
Irak’ın Kerkük kentinde bulunan Uluslararası Havalimanı çevresine dün akşam saatlerinde 3 roket ile saldırı yapıldı. Saldırının ardından yetkililerden yapılan açıklamaya göre, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.
Saldırının ayrıntılarıyla ilgili bilgi veren ismi açıklanmayan bir Iraklı güvenlik yetkilisi, iki roketin askeri bir bölgeye, bir roketin ise sivil bir bölgeye isabet ettiğini ifade etti. Roketlerden birinin uçak pistinin yakınlarında, diğerinin ise otluk bir alana düşerek küçük çaplı bir yangın çıkardığını bildirdi. Yangının hızlı bir şekilde söndürüldüğünü vurgulayan yetkili, sivil alana düşen roketin bir eve isabet ettiğini ve binada maddi hasar meydana geldiğini kaydetti. Olayda 1 kişinin hafif yaralandığı da aktarıldı.
Kerkük Havalimanı yönetimi, sosyal medya üzerinde yayınlanan haberler hakkında yalanlama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Saldırıda maddi hasar ve can kaybı yoktur. Medyada çıkan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını duyurur, havaalanı faaliyetlerinin normal şekilde devam ettiğini bildiririz.” ifadelerine yer verildi.
Beyci Rafinerisi’ne Dron Saldırısı
Öte yandan, menşei belirsiz bir dron, Irak’ın Selahaddin vilayetindeki Beyci Petrol Rafinerisi yakınlarında alçak irtifada uçarken Irak hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, olayda herhangi bir maddi hasarın meydana gelmediğini kaydederken, dronun kökeni hakkında araştırmaların başlatıldığını açıkladı.
Duhok’ta Mülteci Kampına Dron Düşmesi
Aynı gün sabah saatlerinde Duhok vilayetindeki Zaho şehrinin kuzeyinde yer alan Darkar Mülteci Kampı’na benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Menşei belli olmayan bir dron, kamp içerisindeki bir okul binasına düşerek hasara yol açtı, fakat bu olayda da can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Soruşturma Başlatıldı
Irak güvenlik yetkilileri, Kerkük Uluslararası Havalimanı ve Beyci Rafinerisi’ne yapılan saldırılarla ilgili olarak bir soruşturma komitesinin oluşturulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamalar, bölgedeki güvenlik durumunun sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.