Kemaliye’de kar yağışı yaşamı etkiliyor, belediye ekipleri temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

1 Dakika Okuma

Kar yağışı Kemaliye’yi beyaza bürüdü

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı, ilçe merkezi ile yüksek kesimleri beyaza bürüdü.

Sabah saatlerinde karla karşılaşan vatandaşlar, araçlarının üzerinde biriken karları temizleyerek günlük mesailerine başladılar. Park ve bahçelerde oluşan kar örtüsü kartpostallık görüntüler sunarken, çocuklar için de eğlencenin adresi oldu.

Belediye ve Karayolları ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için ana arterler ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kemaliye Belediye Başkanı Erdem Atmaca, yaptığı açıklamada, ekiplerin ilçe genelinde 7/24 karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle buzlanma riski bulunan güzergâhlarda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem taşımaktadır. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, trafiğe çıkılması hâlinde ise araçlarda zincir bulundurulması ve kullanılması gerekmektedir. Alınacak bireysel tedbirler, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi açısından önemlidir” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version