Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayseri’de Zabıtadan Dilencilikle Mücadele: Ekipler Denetimlerini Sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki dilencilik faaliyetlerine karşı denetim gerçekleştirdi. Zabıta Komiseri Murat Yalavuz, vatandaşları dilencilere para vermemeleri konusunda uyardı ve çocuk çalıştırmanın yasak olduğunu belirtti. Tespit edilen dilenciler yasal işlemler için getirildi. Böylece şehirde güvenliği artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki dilencilik faaliyetlerine

    Dilencilikle Mücadele Denetimleri Kayseri’de Devam Ediyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı denetim ekipleri, Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde dilencilik faaliyetlerine karşı sıkı bir denetim gerçekleştirdi. Ekipler, özellikle trafik ışıklarında satış yapmaya çalışan bireylere yönelik olarak hareket etti. Denetimlerin sonucunda tespit edilen dilenciler, gerekli yasal işlemlerin başlatılması için Zabıta Daire Başkanlığı Genel Kontrol Zabıta Amirliği’ne götürüldü.

    Başkan Büyükkılıç’ın İnisiyatifiyle Güvenlik Sağlanıyor

    Büyükşehir Belediyesi’nin yöntemleriyle, Kayseri halkının güvenliği için yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Dilencilik ve benzeri olumsuz durumlarla mücadele etmek amacıyla yapılan denetimlerde, vatandaşların duygularını istismar eden kişilere karşı etkin bir mücadelenin gereği olarak harekete geçildi. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, tespit edilen dilencileri gerekli yasal süreç için ilgili birimlere teslim etme görevini yerine getirdi.

    Vatandaşlar Uyarılıyor: Lütfen Para Vermeyin

    Zabıta Komiseri Murat Yalavuz, yapılan denetimlerle ilgili olarak vatandaşları dilencilere yardım etmemeleri konusunda bilgilendirdi. Yalavuz, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, dilenciliğin, trafik ışıklarında ve kavşaklarda çocuk çalıştırmanın yasak olduğunu belirtmek isteriz. Bu tür eylemler, çocukların güvenliğini tehdit etmekte ve trafik düzenini bozmakta. Ayrıca, dilencilere verilen her maddi yardım, bu çocukların sokakta yeniden çalışmasına teşvik yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.

    Çocuk işçiliğinin kanunen suç teşkil ettiğini vurgulayan Yalavuz, yasalar gereği bu konuda sorumlular hakkında yasal işlemler başlatıldığını aktardı. Denetimlerde tespit edilen çocuklar, güven içerisinde çocuk şubesine teslim edilirken, sorumlular hakkında da gerekli işlemlerin yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

    Zabıta Ekipleri Sürekli Görevde

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın “şehrin vitrini” olarak tanımladığı Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, halkın huzur ve güvenliği için durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Bu tür düzenli denetimlerin, Kayseri’nin kamu güvenliğine katkı sağlamaya yönelik önemli adımlardan biri olduğu vurgulanıyor.