Kayseri’de Su Fiyatları 30 Büyükşehir Arasında 28. Sırada, Başkan Büyükkılıç Su Israfına Dikkat Çekti

1 Min Read

Kayseri’de Uygun Su Fiyatlarıyla İlgili Açıklama

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye genelindeki 30 büyük şehir arasında su fiyatları bakımından 28. sırada olduklarını ifade ederek, suyun en makul fiyatlarla vatandaşlara sunulmasına özen gösterdiklerini dile getirdi.

Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de 2025 yılı itibarıyla tam 368 bin ağacın toprakla buluşacağını söyledi. Bayramhacı Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri etkinlikte, Cumhurbaşkanı’nın öncülüğünde her yıl ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştirildiğini hatırlattı. “Kızılırmak kenarındaki Bayramhacı Mahallesi’ni yeşillendirmek için el birliği içinde çalışıyoruz ve burada çok sayıda ağaç dikeceğiz. Tüm ekiplerimize teşekkür ederim,” diyen Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’ni de kapsayan projelerle ağaçlandırma işlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Su Tasarrufu Üzerine Önemli Vurgular

Su tasarrufu konusuna dikkat çeken Büyükkılıç, her bir damlanın israfının önlenmesi gerektiğini belirtti. “Kayseri’de su, her birey için büyük bir değer taşıyor. Su kullanımında sorunlar yaşayan başka şehirlerden farklı olarak bizim için bu durum elzem,” dedi. Kayseri’de su fiyatlarının, Türkiye’deki diğer büyükşehirler arasında en uygun seviyede olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “Gelecekte su, önemli bir mesele haline gelecek. Bu nedenle, israf etmeden suyumuzu kullanmalıyız,” dedi.

İhtiyaç duyduğumuz suyun değerini bilerek, tasarruflu kullanmamız gerektiğini ve suyun hayati bir kaynak olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Erciyes Dağı’nın bu anlamda önemli bir değer olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version