KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ahilik Ödülü ile Onurlandırıldı
Kayseri Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 38. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde “2025 Yılı Ahilik Özel Ödülü”ne layık görüldü.
Ahilik kültürünü yaşatmak amacıyla Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karamustafa, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri hazır bulundu.
Etkinlikte açılış konuşmalarının akabinde kaftan giydirilerek ödüllendirilen Rektör Karamustafa, şöyle konuştu: “Kayseri Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana geçen yedi yıl zarfında, gerçekleştirdiği bilimsel projelerle ve nitelikli mezunlar yetiştirme hedefiyle, şehrimize ve ülkemize mesleki yükseköğretim alanında örnek bir akademik kurum olma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor. Üniversiteler, bilgi üretimi, araştırma ve eğitimle topluma hizmet eden yapılar olarak evrensel bir bakış açısı ile hareket etme sorumluluğuna sahiptir. Aynı zamanda bulundukları toplumun kültürel, milli ve dini değerlerine de saygı duymalıdır. Milli değerlere bağlılık, öğrencilerin ve akademisyenlerin toplumsal kimlik bilincini pekiştirirken, kültürel mirasın korunmasına da katkı sunmaktadır. Bu bağlamda, ahilik kültürünün günümüz dünya koşulları için büyük bir ilham kaynağı olduğunu vurgulamak isterim.”
KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ (KAYÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA’YA, 38. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA ‘2025 YILI AHİLİK ÖZEL ÖDÜLÜ’ VERİLDİ.
KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ (KAYÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA’YA, 38. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA ‘2025 YILI AHİLİK ÖZEL ÖDÜLÜ’ VERİLDİ.
KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ (KAYÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA’YA, 38. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA ‘2025 YILI AHİLİK ÖZEL ÖDÜLÜ’ VERİLDİ.