Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında çiftçilere 262 ton tohum ve 3 bin fidan dağıttı.

2 Dakika Okuma

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere Destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi; kentin tarımsal üretim yapan çiftçilerini desteklemek ve Kayseri’nin ülke tarımındaki üretim katkısını artırmak amacıyla 2025 yılında 12 milyon 526 bin TL maliyetle toplamda 262 ton nohut, yeşil mercimek ve buğday tohumu ile 3 bin fidan dağıtımı yaptı.

‘Yeter ki siz üreten olun’ diyerek, büyükşehir belediyesinin imkânlarını emek kokan Kayserili çiftçiler için seferber eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç; 2025 yılında tarımsal makine ve hayvancılık desteklerinin yanı sıra tohum desteği ile üreticilerin en güçlü destekçisi oldu. Her alanda üreticinin destekçisi olma çabasını yıllardır sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında 12 milyon 526 bin TL maliyetle toplamda 262 ton nohut, yeşil mercimek ve buğday tohumu ile 3 bin fidan dağıtımını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Felahiye’de 34,5 ton, Kocasinan’da 35 ton, Melikgazi’de 15 ton, Özvatan’da 32 ton, Pınarbaşı’da 10 ton, Sarıoğlan’da 25 ton, Sarız’da 9 ton, Talas’ta 9,5 ton, Tomarza’da 17 ton ve Yahyalı’da 10 ton olmak üzere toplam 197 ton tohumluk nohut, üreticilere dağıtıldı. Öte yandan Bünyan’da 10 ton, Felahiye’de 3 ton ve Pınarbaşı’nda 25 ton yeşil mercimek tohumu ekilmek üzere üreticilere teslim edildi. Yeşilhisar ilçesi Ovaçiftlik Mahallesi’nde 27 ton buğday, üreticilere dağıtan büyükşehir belediyesi, Pınarbaşı’nda ise 3 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2025 yılında Kayserili üreticilere verilen toplam 262 ton nohut, yeşil mercimek ve buğday tohumu ile 3 bin fidan desteğinin mali karşılığı 12 milyon 526 bin TL oldu.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version