Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret etti.

2 Dakika Okuma

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hafta sonu kayak tutkunlarıyla dolup taşan Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret etti ve dünyanın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ilk destinasyon yönetim şirketi olma özelliğini taşıyan Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Kayak Merkezi; 19 mekanik tesis, 41 kayak pisti ve toplamda 112 kilometrelik pist uzunluğuyla hizmet vermektedir. Türkiye’nin ilk profesyonel dağ yönetim şirketi olan Erciyes A.Ş. tarafından işletilen kayak merkezi, 3 bin 400 metreye ulaşan teleferik hatlarıyla dünya standartlarında bir kayak deneyimi sunmaktadır. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, iç ve dışardan gelen kayakseverlerle bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, Başkan Büyükkılıç, misafirlerin taleplerini ve önerilerini dinledi. Belçika, Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Erciyes’e gelen turistlerin yanı sıra, Bursa, Kırşehir, Konya, Ankara, Mersin, Adana ve Kars’tan gelen misafirler de Erciyes’e yoğun ilgi gösterdi. Belçika’dan gelen bir ziyaretçi, “Uçaktan iner inmez doğruca Erciyes’e geldik” ifadeleriyle merkezin uluslararası çekiciliğine dikkat çekti. Erciyes’teki otelleri de ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, vatandaşların memnuniyetlerini sordu. Bir ziyaretçi, “Çok güzel bir tesisiniz var, mükemmel olmuş. Türkiye’de ve dünyada benzeri yoktur herhalde. Yolların açık olması bizi çok mutlu etti” derken, başka bir vatandaş “Sosyal tesisler de çok güzel, bu hizmetlerin devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a bu ziyaretinde Develi Belediye Başkanı Adem Şengül ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu da eşlik etti.

Öte yandan, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olarak bilinen Erciyes’te pistlerde kar kalınlığının 220 santimetreye ulaşması, sezonun verimli şekilde devam ettiğini göstermektedir. Gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla birlikte Erciyes’in, 2026 sezonunda da hem dünyanın hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler için gözde bir yer olmasının hedeflendiği bildirildi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version