Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Katar’daki Amerikan Üssüne Yapılan İran Saldırısında Can Kaybı Yok, Hava Savunması Başarılı Oldu

    Katar Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şayik el-Hicri, İran’dan El-Udeyd hava üssüne 19 füze atıldığını, birinin isabet ettiğini ancak can kaybı yaşanmadığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid bin Muhammed El-Ensari, üssün önceden tahliye edildiğini belirtti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    İran’dan Katar’a Füze Saldırısı: Amerikan Üssü Hedef Alındı

    Katar Genelkurmay Başkan Yardımcısı El-Hicri, yaptığı açıklamada İran’dan gelen füze saldırılarına dikkat çekerek, Katar’daki Amerikan hava üssüne toplam 19 füze fırlatıldığını duyurdu. Saldırılardan birinin üssü hedef almasına rağmen can kaybı yaşanmadığını belirtti.

    Bazı Füzeler Hava Savunması Tarafından İmha Edildi

    El-Hicri, basın toplantısında, saldırının başlangıçta 7 füzeyle yapıldığını, bu füzelerin Katar ile İran arasındaki sularda hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu dile getirdi. Ardından 12 ek füze daha fırlatıldığını, bunlardan 11’inin Katar toprakları üzerinde engellendiğini; ancak birinin Amerikan üssüne isabet ettiğini söyledi.

    Katar’da yayın yapan devlet televizyonu Qatar TV’de gerçekleşen basın toplantısında, Amerikan üssüne düşen füzenin herhangi bir can kaybına ya da maddi zarara yol açmadığı vurgulandı. El-Hicri, Katar Silahlı Kuvvetlerinin tam hazırlık seviyesinde bulunduğunu ve ülkedeki herkesin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

    Askeri Üs Önceden Tahliye Edilmişti

    Katar Başbakanlık Müşaviri ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid bin Muhammed El-Ensari, saldırı hedefi olan askeri üssün daha önceden tahliye edildiğini açıkladı. El-Ensari, “Bölgedeki artan gerginlik dolayısıyla güvenlik prosedürleri gereği üssümüz tahliye oldu. Burada bulunan Katar Silahlı Kuvvetleri ve diğer personelin güvenliği sağlanmak için tüm gerekli önlemler alındı, saldırı sonucunda ise yaralanma veya can kaybı yaşanmadı” dedi.

    Bu saldırı, ABD’nin İran’a yönelik gerçekleştirdiği sürpriz saldırının hemen ardından meydana geldi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Savaş başlatan biz değiliz, fakat büyük İran’a yapılan saldırılara karşılık vermekten çekinmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.