Kaş’ta Yangın Tehlikesi Aile ve Vatandaşların Müdahalesiyle Söndürüldü
Antalya’nın Kaş ilçesinde, Kekova yolu yönünde meydana gelen yangın, tatilci bir aile tarafından anında müdahale edilmesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın, aile üyelerinin araçlarındaki yangın tüpü ile söndürülürken, bu anlar ailenin aracı içindeki kameraya kaydedildi.
Rüzgarın Etkisiyle Hızla Yayılma Riski Vardı
Kaş-Kekova yolunda seyahat eden tatilci aile, yol kenarında yükselen alevleri fark etti. Yangının rüzgarın etkisiyle daha da büyüme riski olduğunu gören aile, hemen yangın söndürme tüpü ile müdahaleye geçti. Aynı zamanda çevrede bulunan diğer vatandaşlar da duruma kayıtsız kalmayarak aileye destek oldu ve yangın kısa süre içinde söndürüldü.
Olay, çevredeki sürücüler arasında kısa bir panik yaratsa da, tatilcinin ve yardıma koşanların cesareti sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni ise henüz bilinemiyor. Ancak bölge sakinleri, tatilci ailenin ve diğer müdahale eden vatandaşların gösterdiği özveriye teşekkür etti.
Taner Kaya’nın Yangın Deneyimi
Düzce’den tatile gelen Taner Kaya, Kekova’yı ziyaret etmek üzere eşiyle yola çıktıklarını belirtti. Sahilkılınçlı Mahallesi’nde seyir halindeyken, yol kenarından duman yükseldiğini gördüklerini aktaran Kaya, “Dumanın yanına yaklaştığımızda yangının çıkmakta olduğunu fark ettik. Arabamızı durdurarak hemen yangına müdahale etmeye başladık. Yangın söndürme tüpümle alevleri kontrol altına almaya çalıştım; bir kısım başarı sağladım ama ateşin yayılma hızı arttığı anda jandarma ekiplerinin yardımıyla yangın söndürüldü” dedi.
Kaya, yangının çıkmasında etkili olan unsurlardan birinin sigara izmaritleri olabileceğine dikkat çekerek, “Geçmeden önce duyarlı olalım, çöplerimizi atmayalım. Eğer yangını fark etmeseydik, alevler daha fazla büyüyebilir ve civardaki yerleşim alanlarına sıçrayabilirdi,” şeklinde uyarılarda bulundu.
YOL KENARINDAKİ YANGINI GÖREN TATİLCİ AİLE ALEVLERE YANGIN TÜPÜYLE MÜDAHALE ETTİ
YOL KENARINDAKİ YANGINI GÖREN TATİLCİ AİLE ALEVLERE YANGIN TÜPÜYLE MÜDAHALE ETTİ
YOL KENARINDAKİ YANGINI GÖREN TATİLCİ AİLE ALEVLERE YANGIN TÜPÜYLE MÜDAHALE ETTİ
YOL KENARINDAKİ YANGINI GÖREN TATİLCİ AİLE ALEVLERE YANGIN TÜPÜYLE MÜDAHALE ETTİ
TANER KAYA, KEKOVAYI ZİYARET ETMEK İÇİN EŞİ İLE BİRLİKTE KAŞ’TAN YOLA ÇIKTIKLARINI, SAHİLKILINÇLI MAHALLESİ’NDE SEYİR HALİNDEYKEN YOL KENARINDA DUMAN ÇIKTIĞINI GÖRDÜKLERİNİ ANLATTI.
HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ BAŞKANI FATMA ZENGİN
‘TÜRKİYE YÜZYILINDA KADIN EMEĞİ PANELİ’ RAPORU TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.