Karşıyaka’da İşten Çıkarılan 93 İşçi, Çözüm İçin Eylemlerine Devam Ediyor

Karşıyaka Belediyesi, SGK 26 ve 46 kodlarıyla 93 işçiyi işten çıkardı. 185 gündür direnişte olan DİSK Genel İş Sendikası üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirtti. İşçiler, haklarını talep etmek için protesto eylemleri düzenlemeye devam ediyor. Elçin Cinğ, “Hakkımızı istiyoruz” derken, Murat Söylemez de çözüm için hâlâ adım atılmadığını dile getirdi.

Karşıyaka Belediyesi, SGK 26 ve 46 kodlarıyla 93 işçiyi işten

Karşıyaka Belediyesi, “güveni kötüye kullanma” ve “hırsızlık” gibi suçlamalarla işten çıkarılan 93 DİSK Genel İş Sendikası üyesi işçi, 185 gündür eylemlerine devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in verdikleri sözleri yerine getirmediğini ifade eden işçiler, CHP il binası önünde bir araya geldi ve sorunlarına çözüm talep etti.

Kent A.Ş. bünyesinde çalışan ve işten çıkarılan DİSK üyesi işçiler, bu sabah CHP İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı. “Direnişin simgesi Kent A.Ş. işçisi” ve “İşimizi geri istiyoruz” gibi sloganlar atan işçiler, tekrar işlerine dönmeyi istediklerini belirtti.

İşçilerden Elçin Cinğ, “Yıllardır emek verdiğimiz bir yerde, herhangi bir gerekçe olmadan, İş Kanunu 25/2 maddesi kapsamında SGK KODU 26 ve 46 ile işten çıkarıldık. Karşıyaka Belediyesi, şahsımıza hırsızlık veya meslek sırlarını açıklama gibi suçlamalar yöneltti. Bu durum, hayatımızda ağır sonuçlara yol açtı. Kıdem ve ihbar tazminatlarımızı alamadık, işsizlik maaşından faydalanma hakkımızı yitirdik ve SGK kayıtlarımıza ‘ahlak kurallarına aykırı davranış’ nedeniyle işten çıkarıldığımız kaydedildi. Bu kararı keyfi ve adaletsiz buluyoruz” şeklinde konuştu.

Çinğ, ailelerinin geçimini nasıl sağladıklarından ve gelecekte belirsizlik hissettiklerinden de bahsederek, “Direnişimizin 132. gününde, 53 gün önce yaşadığımız bu durumu ifade eden Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan bu konuya dair çalışma yapılmasını istemişti. Ancak bugün direnişimizin 185. günü dolayısıyla hala somut bir adım atılmamıştır” dedi.

Cinğ, eylemlere ara verdiklerini ve tekrar bir yol haritası belirlemek zorunda kaldıklarını da ifade ederek, “Estağfurullah, verilen sözler yerine getirilmezse, ekmeğimizi ve onurumuzu korumak adına Ankara’ya yürüyüş yapma kararı alacağız. Bu yürüyüş, sadece bizim değil, tüm iş güvencesi olmayan çalışanların sesi olacaktır. Biz yalnızca hakkımız olanı, adalet, iş güvencesi ve emeğe saygıyı talep ediyoruz. Yetkilileri ve kamuoyunu bu adaletsizliğe karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Mücadelemizi bırakmayacağız” dedi.

Başka bir işçi Murat Söylemez de “Genel Başkanımız Özgür Özel ile Kubilay Anmaları’nda görüştüm. Özel, konuları dinledi ve İl Başkanı’na ‘Bu işi çözün’ talimatını verdi. Daha sonra yaptığı bir açıklamada sorunu çözdük dediler, ama somut bir gelişme yok. Bizim sesimizi duyurmak istedik, çünkü haksız yere işten çıkarıldık” ifadelerini kullandı.