Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Karadeniz’de Hamsi Sezonu sona ererken, Balıkçılar Talep ve Fiyatlar Hakkında Bilgi Verdi

    Karadeniz’de bu sezon hamsi bereketi yaşanırken, balıkçı Ahmet Çoğalmış, hamsinin sezonun sonlarına yaklaştığını belirtti. 75 TL’den satışta olan hamsinin fiyatı, diğer balıkların fiyatlarını da etkiliyor. Balıkçı Kadir Pınar ise hamsinin önceki günlerde 50 TL’ye kadar düştüğünü, şu anki fiyatının 100 TL olduğunu ifade etti. Hamsi bu ayın sonunda tezgahlarda olmayabilir.

    Karadeniz'de bu sezon hamsi bereketi yaşanırken, balıkçı Ahmet Çoğalmış, hamsinin

    Karadeniz’de Hamsi Kervanı Devam Ediyor

    Bu yıl Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşanıyor. Balıkçı tezgâhlarında uzun süredir bulunan hamsinin, sezon sonuna yaklaştığına dikkat çeken balıkçılar, tüketicinin hamsiye olan ilgisinin sürdüğünü belirtiyor.

    Verim İçin Şanslı Bir Yıl

    Balıkçı Ahmet Çoğalmış, hamsi açısından oldukça avantajlı bir sezon geçirildiğini ifade ederek, “Bu yıl gerçekten hamsi sezonu oldu. Havanın uygun gitmesiyle birlikte av miktarı arttı. Fiyatlarda belirli zaman dilimlerinde farklılıklar oluşsa da halkın talebi yüksek seviyelerde kaldı. Fakat, hamsi belirli bir dönemine girdi. Hamsi fiyatının ucuzlaması, diğer balıkların fiyatlarını da olumlu yönde etkiliyor. Hamsinin fiyatı 75 TL civarındayken, mezgit için 600-700 TL talep edilmesi mümkün değil. Hamsi düştüğünde mezgit de aynı şekilde ucuzluyor,” dedi.

    Çoğalmış, tezgâhlardaki hamsinin yanı sıra istavrit ve mezgitin avlanmasının fazlalaştığını, son günlerde levrek ve somonun da artış gösterdiğini kaydetti.

    Palanın Olmaması Hamsi Üretimini Artırdı

    Bir diğer balıkçı Kadir Pınar, hamsi bolluğunu dile getirerek, “Palamut olduğu zamanda hamsinin miktarı azalıyor, palamut olmadığında ise tam tersi oluyor. Bu sezon palamut örneği olmadığı için hamsi bol miktarda mevcut. Fiyatlar bir süre önce 50 TL’ye kadar düşmüştü ve o dönem talep oldukça yüksekti. Şu anda hamsinin kilogram fiyatı 100 TL civarında. Müşteriler fiyatlardan pek memnun değil, bu durum talebi bir nebze etkilemiş durumda. Hamsinin bu ay son kez tezgâhlarda yer alması bekleniyor,” ifadelerini kullandı.

    Pınar, diğer balık türlerinin fiyatlarının ise somonda 300 TL, levrekte 450-600 TL, çuprada 450-500 TL, istavritte 100 TL, tırsıda 200 TL, barbunda 300-500 TL, mezgitte ise 400-500 TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.