**Karabük’te Yoğun Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor**
Karabük’te dün gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan yoğun kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı. Özellikle, Karabük ile Bartın’ı birbirine bağlayan kara yolunun yüksek kesimlerinde meydana gelen buzlanma ve yoğun kar nedeniyle, tır ve ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uyarıların ardından başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti ve Karabük’ün yüksek noktalarını beyaza bürüdü. Yağışın en fazla etki gösterdiği bölgelerden biri olan 1030 rakımlı Ahmet Usta Geçidi’nde ulaşım oldukça zorlu hale geldi.
**Karayolları Ekipleri Tüm Güçleriyle Çalışıyor**
Karayolları ekipleri, bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürekli olarak gerçekleştirirken, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik ekipleri de denetimlerini artırmış durumda.
Yağışın yol üzerinde oluşturduğu buzlanma ve kaygan zemin sebebiyle olası kazaların önlenmesi amacıyla gerekli tedbirler artırıldı. Trafik ekipleri, Karabük-Bartın kara yolunu kullanmak isteyen ağır tonajlı araçları uygun yerlerde durdurarak geçişlerine izin vermemekte.
Ağır vasıta sürücüleri, yol güvenliğinin sağlanması ve kar yağışının etkisinin azalması beklenirken dinlenme tesislerinde ya da yol kenarındaki uygun alanlarda bekletiliyor.
**Sürücüler İçin Kış Lastiği Uyarısı**
Diğer yandan, otomobil ve hafif ticari araçların geçişine sınırlı olarak izin verildiği belirtiliyor. Ekipler, bu yolu kullanacak sürücüleri araçlarında kış lastiği bulundurmaları, takip mesafesini korumaları ve aşırı hız yapmak konusunda dikkatli olmaları için uyarıyor. Ayrıca zincir, takoz ve çekme halatı bulunmayan araçların geçişine de kesinlikle müsaade edilmiyor.
Bölgede kar yağışının aralıklı olarak sürmesinin beklenildiği bildirildi.
