KÜNAsist ile Dijital Dönüşüm Başlıyor
Kapadokya Üniversitesi (KÜN), 2025-2026 akademik yılı itibarıyla, her akademisyenin yapay zekâ destekli dijital asistanı KÜNAsist’i kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu yenilik, öğretim elemanlarının günlük akademik süreçlerini dijitalleştirerek yükseköğretim modeline önemli bir katkıda bulunacak.
KÜNAsist Projesinin Tanıtımı
Kapadokya Üniversitesi, yükseköğretimde dijital dönüşüm misyonunu sürdürmek adına KÜNAsist projesini kamuoyuna tanıttı. Projenin amacı, öğretim elemanlarının eğitim-öğretim süreçlerindeki iş yükünü azaltmak ve akademik üretkenliği artırmak. Yapay zekâ destekli dijital asistan, üniversitenin bilimsel birikimi ve pedagojik değerleri ile şekillendirildi. 2025 yılında 20. yılını kutlayacak olan Kapadokya Üniversitesi, bu projeyi yükseköğretimin geleceğine yön verme fırsatı olarak değerlendiriyor.
KÜNAsist ile Etkili Öğrenme Süreçleri
KÜNAsist, Kapadokya Üniversitesi Yapay Zekâ Komisyonu ve Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Komisyonu tarafından gerçekleştirilen detaylı bir ihtiyaç analizi sonucunda ortaya çıktı. Proje, üniversitenin akademik özelliklerini tanımlayan değerler temel alınarak geliştirilen kuruma özgü yapay zekâ modellerine dayanıyor. Sistem, üretim, analiz ve geri bildirim işlevleri ile eğitmenlere destek sunuyor. Bu sayede akademik materyallerden özgün sorular üretmekte ve bu soruları pedagojik kriterler ışığında değerlendirerek geri bildirimler sağlamakta.
Pilot Uygulama ile Başarı Testi
Geliştirilen KÜNAsist prototipi, farklı disiplinlerden 20’den fazla akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen pilot uygulama sürecinde kapsamlı bir şekilde test edildi. Denemelerde sistemin teknik yeterliliği yanında, yapay zekânın sunduğu içeriğin pedagojik değeri, geçerlik ve güvenirliği de başarıyla doğrulandı. Ayrıca akademik güvenliğin ön planda tutulduğu bu mimaride, her kullanıcının yalnızca kendi ders içeriklerine erişim sağladığı izole çalışma alanları oluşturuldu. Bu yapı, veri güvenliği ve etik ilkelere tam uyum sağlıyor.
Üst Düzey Açıklamalar
Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Funda Aktan, KÜNAsist uygulaması tanıtımında yaptığı açıklamada, “Materyaller sisteme yüklendiğinde, sınava çalışacak bir öğrenci yazılıma girerek, yapay zekadan soru isteyebilecek. Soruları çözebilecek ve kendi kendine çalışabilecek” dedi. KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ise, günümüzdeki bilgi bombardımanına dikkat çekerek, yapay zekanın akademisyenlere yeniden tefekkür etme lüksü sunduğunu belirtti. Karasar, “KÜNAsist, yüksek öğretimde devrimci bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
TÜRKİYE’DE İLK DEFA, HER AKADEMİSYENİN YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ DİJİTAL ASİSTANI OLACAK
TÜRKİYE’DE İLK DEFA, HER AKADEMİSYENİN YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ DİJİTAL ASİSTANI OLACAK
TÜRKİYE’DE İLK DEFA, HER AKADEMİSYENİN YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ DİJİTAL ASİSTANI OLACAK
TÜRKİYE’DE İLK DEFA, HER AKADEMİSYENİN YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ DİJİTAL ASİSTANI OLACAK
REKTÖR PROF.DR. HASAN ALİ KARASAR
ANKARA’DA HACİZ İŞLEMLERİ İÇİN FABRİKAYA GELEN AVUKATA SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİREREK AĞIR YARALANMASINA NEDEN OLAN 4 ŞÜPHELİDEN 3’Ü JANDARMA EKİPLERİNCE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI.
DOĞAN POLAT
AVUKAT DOĞAN POLAT (28), HACİZ İŞLEMLERİ İÇİN GİTTİĞİ FABRİKA SAHİBİ İLE TARTIŞMA YAŞADI. ALEVLENEN TARTIŞMA ÜZERİNE FABRİKA SAHİBİ POLAT’A TABANCA İLE ATEŞ ETTİ. SALDIRIDAN KURTULMAK İÇİN DIŞARIYA KAÇAN POLAT BU KEZ DE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ TARAFINDAN POMPALI TÜFEKLE SALDIRIYA UĞRADI. AĞIR YARANAN AVUKAT AMBULANSLA SİNCAN DEVLET HASTANESİ’NE NAKLEDİLDİ. AMELİYATIN ARDINDAN YOĞUN BAKIM SERVİSİNDE MÜŞAHEDEYE ALINAN POLAT’IN HAYATİ TEHLİKESİNİN DEVAM ETTİĞİ ÖĞRENİLDİ.
AĞIR YARANAN AVUKAT AMBULANSLA SİNCAN DEVLET HASTANESİ’NE NAKLEDİLDİ. AMELİYATIN ARDINDAN YOĞUN BAKIM SERVİSİNDE MÜŞAHEDEYE ALINAN POLAT’IN HAYATİ TEHLİKESİNİN DEVAM ETTİĞİ ÖĞRENİLDİ.