Kahramanmaraş’ta Orman Yangınlarıyla Mücadele Sürüyor: İkinci Yangın Pazarcık’ta Görüldü

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde 30 saat süren orman yangını devam ederken, Pazarcık ilçesinde de yeni bir yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, her iki yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 30 saat süren orman yangını devam ederken,

Kahramanmaraş’ta Orman Yangınlarıyla Mücadele Hızı Artıyor

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde süren orman yangını söndürme çalışmaları, 30 saati geride bıraktı. Ancak bölgeden ikinci bir yangın haberi geldi. Pazarcık ilçesinde çıkan yeni yangına ekiplerin havadan müdahaleleri başladı.

İlk Yangın Türkoğlu’nda Patlak Verdi

Dün sabah saatlerinde Türkoğlu ilçesine bağlı İmalı Mahallesi kırsalında orman içerisinde başlayan yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangın ihbarının ardından, bölgedeki Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Toplamda 33 araç, 3 helikopter ve yaklaşık 160 personel ile 25 gönüllü, gün boyunca hem havadan hem de karadan müdahale etmek için seferber oldu. Yangının bulunduğu bölgede sarp arazi koşulları nedeniyle, iş makineleri yangına ulaşabilmek için zor şartlarda çalıştı. Yangına müdahale çalışmaları devam ederken, havadan yapılan müdahalenin kesintisiz sürdüğü ve ekiplerin aralıksız çalıştığı bildirildi.

Pazarcık’ta Yeni Bir Yangın Başladı

İlk yangın söndürülmeden ikinci bir yangın ihbarı geldi. Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi Söğütlü mevkiinde yeni bir orman yangını başladığı bildirildi. Bu yangın için hem havadan hem de karadan ekipler hızla bölgeye yönlendirildi. Dumanların çevreyi sardığı yangına ilk müdahalenin havadan yapıldığı, diğer ekiplerin de olay yerine ulaştığı ifade edildi. Her iki yangına yönelik müdahale çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş’taki orman yangınları, büyük bir mücadele gerektiren acil durumlar arasında yer alıyor. İlgili ekiplerin hızla harekete geçmesi, yangınlarla mücadelenin etkinliğini artırıyor.