Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Japonya, Kamçatka Yarımadası Açıklarındaki 8,8 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Tsunami Uyarılarını Kaldırdı

    Japonya Meteoroloji Ajansı, Rusya’nın Kamçatka Yarımadası açıklarındaki 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından denizlerde tsunami riskinin azaldığını duyurarak uyarıları kaldırdı. 2 milyon kişi tahliye edilerek, bazı bölgelerde küçük tsunamiler gözlemlendi. Ulaşım ve ticaret ise olumsuz etkilendi.

    Japonya Meteoroloji Ajansı, Rusya'nın Kamçatka Yarımadası açıklarındaki 8,8 büyüklüğündeki depremin

    **Japonya Meteoroloji Ajansı’ndan Tsunami Uyarılarının Kaldırıldığı Açıklaması**

    Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Rusya’nın Kamçatka Yarımadası açıklarında meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan tsunami uyarılarını kaldırdığını duyurdu.

    **Tsunami Tehdidi Azaldı**

    Yerli saatle 20.45’te yapılan açıklamada, söz konusu bölgede tsunami olasılığının azaldığı belirtildi. Ancak ajans, kıyı bölgesindeki sakinlerin temkinli olmalarını istemeyi de ihmal etmedi.

    **Tahliye Süreci**

    Tsunami uyarıları nedeniyle 21 eyaletteki dolaşım ve yerleşim alanlarını etkileyerek, 2 milyon 11 bin 38 kişiye tahliye önerisinde bulunulmuştu. Bunun yanı sıra, bazı bölgelerde küçük çaplı tsunamiler de gözlemlendi. Özellikle Iwate eyaletindeki Kuji limanında dalgalar 1,3 metreye kadar yükselirken, Hokkaido eyaletindeki Hanasaki limanı ve Hachijo adasındaki Yaene limanında bu yükseklik 80 santimetreye ulaştı. Tüm bunlar, 70 ila 20 santimetre arasında değişen tsunami dalgalarının ülkenin çeşitli yerlerinde görülmesiyle birlikte yaşandı.

    **Ulaşım ve Hizmetlerde Aksamalar**

    Tsunami kaygıları, Japonya’daki ulaşım ve lojistik sistemlerinde de önemli probleme yol açtı. Ülkedeki kıyı bölgelerinden geçen pek çok tren seferinde aksaklıklar meydana geldi. Hokkaido ve Tokyo dahil olmak üzere 19 eyalette faaliyet gösteren 455 postane, hizmetlerini geçici olarak durdurmak zorunda kaldı. Ayrıca, Pasifik kıyısında bulunan 580 zincir market ve başka birçok işletme de potansiyel güvenlik riskleri nedeniyle kapatıldı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı