Bursa’nın İznik ilçesinde çiftçiler, doğanın kuraklık ve orman yangınlarıyla mücadele ettiği bir dönemde yağmur duasına çıktılar.
### Kuraklık Korkusu İznik’te Hissediliyor
Son günlerde su seviyelerinin düşmesi ve barajlardaki su oranlarının oldukça azalması, İznik ilçesindeki mahalle sakinlerini etkiledi. Çiftçiler, çevredeki köylerle bir araya gelerek arzu ettikleri yağmur için dua etmek amacıyla toplandılar. Tarım arazilerinin zarar gördüğü bölgede yaşayanlar, rahmet için dualarını yücelttiler.
### Mahmudiye Mahallesi’nden Ortak Mücadele
Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Mahmudiye Mahallesi sakinleri, uzun süreli yağışsızlık ve artan kuraklık tehdidi nedeniyle komşu köylerle ortak bir yağmur duası düzenledi. Bu süreçte bölgede yağışların eksikliği, tarım alanlarını olumsuz etkileyerek sebzelerin kurumasına, otların yanmasına ve derin toprak çatlaklarının oluşmasına neden oldu. Ormanlık alanlar ise sararma belirtileri göstermeye başladı. Artan kuraklığın etkilerine karşı mahalle sakinleri çözüm arayışında manevi bir yol tercih ettiler.
### Muhtar Akın’dan Açıklama
İznik Mahmudiye Mahallesi Muhtarı Halil Akın, yaptığı açıklamada, “Köyümüzde uzun zamandır yağmur yağmadığı için ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Sebzelerimiz ve otlarımız kurudu, tarlalarımızda derin çatlaklar meydana geldi. Ormanlarımız da sararıyor. Bu duruma çözüm ararken, Rabbimizden dua ve niyazda bulunmaya karar verdik. Tüm komşu köylerle bir yağmur duası organizasyonu gerçekleştirdik. Dileğimiz, bir damla olsun yağmurun bize ulaşmasıdır. İnşallah duamız kabul olur ve Rabbimiz bizlere merhametini eksik etmez” dedi.
### Yoğun Katılım ve Dayanışma
Mahalle meydanında gerçekleştirilen yağmur duasına çevredeki köylerden katılım oldukça yoğundu. Vatandaşlar, ellerini semaya açarak topluca dualar etti. Dua sonrası katılımcılara yemek ikramı yapıldı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE, PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN MOTOR KISMINDA MAHSUR KALAN YAVRU KEDİ, ÇEVREDEKİLERİN DİKKATİ VE İTFAİYE EKİPLERİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE SAĞ SALİM KURTARILDI.
VORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE, PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN MOTOR KISMINDA MAHSUR KALAN YAVRU KEDİ, ÇEVREDEKİLERİN DİKKATİ VE İTFAİYE EKİPLERİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE SAĞ SALİM KURTARILDI.
ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE, PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN MOTOR KISMINDA MAHSUR KALAN YAVRU KEDİ, ÇEVREDEKİLERİN DİKKATİ VE İTFAİYE EKİPLERİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE SAĞ SALİM KURTARILDI.