İzmir’de Mihriban Yılmaz’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, katil zanlısı F.İ.’nin ardından kardeşi Ö.İ. de tutuklandı
Savcılık, Ö.İ.’nin ağabeyinin cinayet eylemine yardım ettiğini ve aile içindeki gizli yazışmaların suç şüphesini artırdığını kaydetti.
İzmir’de 29 Aralık’ta işlenen Mihriban Yılmaz (25) cinayeti ve ardından ortaya çıkan Naile Büşra Sarıgül (23) cinayetiyle ilgili soruşturma yeni bir boyut kazandı
Olay sonrası ana şüpheli F.İ. (26) tutuklandı. Yapılan detaylı incelemede, kardeşi Ö.İ.’nin de olayda aktif rol aldığı tespit edildi. Savcılık kararında, Ö.İ.’nin ağabeyi F.İ. tarafından gerçekleştirilen kasten öldürme eylemine ‘yardım eden’ sıfatıyla katıldığı vurgulandı.
Aile içi yazışmalar ele verdi
Cinayetin arka planını, zanlıların kendi aralarındaki dijital mesajlaşmalar ortaya çıkardı. Amca K.İ.’nin, zanlının kardeşi Ö.İ.’ye yönelik, “Eskisinden korkmuyorum, bundan korkuyorum” şeklindeki mesajına, Ö.İ.’nin “Ses etmeyin” diyerek cevap verdiği belirlendi. Bu diyaloglar, cinayetin aile içinde bilindiği ve Ö.İ.’nin delilleri gizleme veya eylemin sürdürülmesinde ağabeyine destek olduğu iddiasını güçlendirdi. Savcılık, Ö.İ.’nin 3 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen olayda ağabeyi ile iştirak halinde hareket ettiğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığına dikkat çekti. Şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemelerin sürdüğü ve dosyaya yeni isimlerin eklenebileceği ifade edilirken, Ö.İ. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, zanlı F.İ.’nin öldürdüğü Naile Büşra Sarıgül ile duygusal bağ kurmaya çalıştığı ancak reddedildiği belirlendi
F.İ.’nin “Sevgiliydik” iddiasının aksine, telefon kayıtlarında ikili arasında duygusal bir bağa rastlanmadığı tespit edildi. Tanıklar, F.İ.’nin Sarıgül’ü sürekli çaya davet ettiğini ancak her seferinde reddedildiğini belirterek zanlının savunmasını çürüttü.
İhlas Haber Ajansı




