İzmir’de Göçmen Kurtarma Operasyonları
İzmir’in Seferihisar ve Çeşme ilçeleri açıklarında düzenlenen operasyonlarda, Sahil Güvenlik ekipleri motor arızası nedeniyle sürüklenen bir botta mahsur kalan 30 düzensiz göçmeni kurtardı. Bunun yanı sıra, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan toplamda 107 düzensiz göçmen de güvenlik güçleri tarafından yakalandı.
Seferihisar’da Acil Yardım
3 Eylül tarihinde saat 09:30’da, Seferihisar açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun motorunun arızalanması sonrası yardım çağrısı yapıldı. Bunun üzerine bölgeye gönderilen Sahil Güvenlik botu, aralarında 12 çocuğun da bulunduğu toplam 30 düzensiz göçmeni başarılı bir şekilde kurtardı.
Çeşme’de Farklı Zamanlarda Operasyonlar
Aynı gün içerisinde Çeşme ilçesi açıklarında gerçekleştirilen dört ayrı operasyonda, düzensiz göçmenler yakalandı. İlk operasyonda, saat 01:00’de, TCSG-107, TCSG-24 ve KB-86 botları tarafından durdurulan lastik botta 1’i çocuk olmak üzere 34 düzensiz göçmen tespit edildi. Saat 03:30’da, TCSG-24 tarafından başka bir lastik bot durdurulmuş ve burada 39 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Sabahın erken saatlerinde, 05:50’de bölgedeki bir başka operasyonda ise TCSG-24 tarafından 34 düzensiz göçmen daha ele geçirildi.
Toplamda, 12’si çocuk olmak üzere 137 düzensiz göçmenin kurtarıldığı ve yakalandığı bu başarılı operasyonların ardından, göçmenler, iade işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne yönlendirildi.
İZMİR’İN SEFERİHİSAR VE ÇEŞME İLÇELERİ AÇIKLARINDA SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, MOTOR ARIZASI NEDENİYLE SÜRÜKLENEN LASTİK BOTTA MAHSUR KALAN 30 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILIRKEN, YASA DIŞI YOLLARLA YURT DIŞINA ÇIKMAYA ÇALIŞAN TOPLAM 107 DÜZENSİZ GÖÇMEN İSE YAKALANDI.