İzmir’de Doğum Sonrası Bebeğini Çatı Katına Bırakan Anne Tutuklandı

İzmir’de F.İ. adlı 20 yaşındaki kadın, evde doğum yaptıktan sonra bebeğini çatı katına bırakıp ölümüne sebep oldu. Gözaltına alınan 4 kişi adli kontrolle serbest kalırken, F.İ. mahkemece tutuklandı.

İzmir'de F.İ. adlı 20 yaşındaki kadın, evde doğum yaptıktan sonra

**İzmir’de Bebeğini Terk Eden Anne Tutuklandı**

İzmir’de, kendi olanaklarıyla doğum yaptıktan sonra bebeğini çatı katına bırakan kadın, mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 4 şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Gelişimi

Bornova ilçesinde 6 Haziran’da gerçekleşen olayda, 20 yaşındaki F.İ. adlı kadın, nikahsız bir birliktelikten hamile kaldı. Ailesinden hamileliğini saklayan F.İ., doğumunu evinin banyo bölümünde kendi başına gerçekleştirdi. Doğum sonrası bebeğini bir beze sararak apartmanın çatı katına bıraktı. Çatıdan gelen sesleri duyan komşular, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çatı katında bebeği buldu. Sağlık ekipleri tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen bebek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Anne ve Diğer Şüphelilerin Durumu

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ve Suç Analiz Büro Amirliği, Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin kapsamlı bir çalışma yürüttü. Bu süreçte, anne F.İ. ile birlikte Ş.İ. (51), İ.E.Ş. (40), A.İ. (22) ve S.İ. (16) adlı şahıslar gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.İ. tutuklanırken, diğer dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.