İzmir’in Bornova ilçesi, bir aracın içindeki yaklaşık 200 bin TL değerindeki ses sisteminin çalınması olayıyla sarsıldı. Olayın gerçekleşmesinin ardından, polis ekipleri hırsızı kısa süre içerisinde yakalamayı başardı. Hırsızın, alarmın devrede olmadığını, havanın yağmurlu olduğunu ve seslerin duyulamayacağını hesaplayarak plan yaptığını dile getiren araç sahibi Emre Başer, “Bu hırsızın çevremden biri olabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Olay, 11 Nisan sabahı saat 04.20 civarında Bornova Yeşilova Mahallesi’nde gerçekleşti. 27 yaşındaki Emre Başer’e ait 09 DHP 254 plakalı araca göz koyan A.Y. isimli şüpheli, ilk önce otomobilin kaputunu zorla açarak kablolarını kesip elektrik sistemini devre dışı bıraktı. Ardından tornavida kullanarak ön kapıyı açan hırsız, araçta bulunan müzik sistemini almasının ardından yeniden geri dönerek arka koltuktaki bas sistemini ve bagajdaki hoparlörü çalmak için geri döndü. Sabaha karşı arabanın kapılarını açık bulan Başer, hemen polise başvurdu.
Hızlı bir müdahale ile 24 saat içinde yakalandı
Polis, ihbarı aldıktan sonra Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ile Suç Analiz Büro Amirliği ekiplerini olay yerine yönlendirdi. Yapılan incelemelerde, hırsızın A.Y. olduğu belirlendi. Ekipler, şüphelinin adresine yönelik bir operasyon düzenleyerek, ses sistemiyle birlikte A.Y.’yi kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan kişinin adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandığı öğrenildi.
“Komşumun bebeği için alarmı kapattım”
Emre Başer, o gece aracını koruma altına alacak alarm sistemini, yan komşusunun bebeği olduğundan dolayı kullanmadığını açıkladı. “Bu kişi beni uzunca bir süre izlemiş olmalı. O esnada beni takip ederek elektrik sistemini devre dışı bıraktı” dedi. Hırsızın araca zorla girdiğini ve ilk olarak dört parçalı hoparlör grubunu çaldığını belirten Başer, “Hırsız daha sonra geri döndü ve bagajdan hoparlörü alarak kayıplara karıştı” şeklinde ekledi.
200 bin TL değerinde
Başer, aracını 165 bin TL’ye satın aldığını ve 200 bin TL değerindeki ses sistemini dokuz ayda bir araya getirdiğini ifade ederek, “Hırsızlığın farkına sabah vardım ve hemen polisi çağırdım. Olay yeri inceleme ekipleri geldi, daha sonra ifademi aldılar. Bozyaka Şube Müdürlüğü’nden ekipler hızlıca araştırmalara başladı. Hepsine teşekkür ediyorum, 24 saat bile geçmeden hırsızı yakaladılar ve cihazlarımı buldular. Ancak, araçta ciddi maddi hasarlar oluştu” dedi.