İzmir Ticaret Odası, Fuar Desteklerini Yüzde 200 Artırdı
Türkiye’de düzenli olarak fuar teşviki veren ilk ve tek oda olan İzmir Ticaret Odası, 2025 yılında yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılan 2.776 üyesine yaklaşık 48 milyon TL destekte bulundu. 2026 yılında bu destekleri yüzde 200 oranında artırdığı bilgisini veren İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Yapılan tüm güncellemeler ışığında 2025 yılında kullandığımız bütçeye göre 2026 yılındaki tüm fuar harcamaları ve teşvikleri için yüzde 200’lük bir artışla 141 milyon Türk Lirası bütçe ayırıyor olacağız” dedi.
2025 yılında; yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılan 342 üyeye standlı katılım teşviki sağlandı. 1.596 üyenin katılımıyla yurt içindeki önemli fuarlara ziyaret organizasyonları gerçekleştirildi. Bu organizasyonlara katılan 832 üyeye konaklama desteği sunuldu. Kendi sektöründe önem arz eden 32 yurtdışı fuara 818 üyenin katılımıyla ziyaretler yapıldı. 2025 yılında toplam 2.776 üye İzmir Ticaret Odası fuar desteklerinden yararlandı. İzmir Ticaret Odası, 2025 yılında fuar teşvikleri, fuar ve sergi giderleri kapsamında yaklaşık 48 milyon Türk Lirası kaynak sağladı.
İzmir Ticaret Odası, yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere fuar destekleriyle ilgili hem uygulama hem de maddi anlamda önemli düzenlemeler gerçekleştirdi. Yurt içi fuarlara katılan üyelere sağlanan destek yaklaşık yüzde 50 oranında artarken, yurt dışı fuar ziyaret organizasyonlarında da yüzde 25 oranında bir artış yaşandı.
Hedef Yeni Pazarlar
Üyelerin yeni pazarlara açılmasını önemsediklerini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu yıl yurt dışı organizasyonlarımız Avrupa ve Orta Doğu’nun ötesine ulaştı. Üyelerimizi Uzak Doğu ve Amerika kıtasındaki fuarlarla buluşturduk. Güney Kore’de Seul ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Las Vegas’a fuar organizasyonları düzenledik. Farklı destinasyonlar, üyelerin ilgisini ciddi oranda artırdı. Yurt dışı fuarlara katılımın, geçen yıla göre yüzde 42 arttığını görüyoruz. 2026 yılında Brezilya, Tayvan gibi rotaları da destek kapsamımıza ekleyeceğiz. Üyelerimizin yeni pazarlara açılmasına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Sigorta Sektörü İş Birliği Fuarı ve Kongresi, İzmir’de Düzenlenecek
Özgener, sözlerine şu şekilde devam etti: “Odamız bünyesinde faaliyet gösteren 80 farklı sektördeki Meslek Komitelerimizden gelen öneriler doğrultusunda, İzmir’e yeni fuarlar kazandırmaya yönelik çalışmalarımıza 2025 yılında da kararlılıkla devam ettik. Bu çalışmaların bir yansıması olarak, sektörünün önde gelen organizasyonlarından biri olan ‘Sigorta Sektörü İş Birliği Fuarı ve Kongresi’nin’ 2026 yılında İzmir’de düzenlenecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. İzmir’imizin tarihinden aldığı misyonla ülkemizde fuarcılığın merkezi olması konumunu güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
İhlas Haber Ajansı
