Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir Orman Yangını: Alevler Arasında Kalan Arazöz, Soğukkanlı Şoför Sayesinde Kurtarıldı

İzmir’in Aliağa ilçesinde 4 gün önce çıkan orman yangınında, alevler arasında kalan arazözün sürücüsü Talip Terim, cesaretiyle aracını kurtardı. Yangın, hızla Foça’ya yayıldı ve 21.5 saatlik yoğun müdahale ile kontrol altına alındı. Ekipler, bölge halkından teşekkür aldı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde 4 gün önce çıkan orman yangınında, alevler

İzmir Aliağa’daki Yangında Alevlerin Arasında Kalan Arazöz Kurtarıldı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, 4 gün önce başlayan ve Foça’ya doğru ilerleyen orman yangınında, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait bir arazöz tehlikeye girdi. Talip Terim isimli sürücünün sakin kalması sonucu ekip, zor durumdan kurtuldu.

Yangın, Aliağa’nın Horozgediği Mahallesi’ne ait ormanlık alanda patlak verdi. Kevindeki şiddetli rüzgar, alevlerin hızla yayılmasına neden oldu. Olayın hemen ardından İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri acilen bölgeye yönlendirildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi amacıyla havadan uçak ve helikopterlerle müdahale edilirken, karadan arazözler ve su tankları da devreye girdi. Alevler, gece saatlerine doğru kırsal Ilıpınar Mahallesi’ne kadar ulaştı. Güvenlik nedeniyle burada bazı evler tahliye edilirken, hayvanlar da güvenli bir alana alındı.

Alevler Arasında Şoförün Cesareti

Yangının en tehlikeli anlarından biri ise Kayadeli mevkiinde yaşandı. Aliağa Orman Şefliği’ne ait bir arazöz, alevlerin ortasında kaldı. Sürücü Talip Terim, serinkanlı bir tavır sergileyerek, ekip arkadaşının yardımıyla aracını yangın alanından çıkarmayı başardı. Arazöz yangından zarar görmeden kurtarılırken, Talip Terim ve mesai arkadaşları, tehlikeli anların ardından hayatta kaldı.

Yangına müdahale süreci, orman teşkilatının zorlu mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi. Özveriyle çalışan orman işçileri ve itfaiye ekipleri, sadece doğal alanları değil, insanların yaşamlarını da koruma çabası içinde bulundular.

Yangın, 21.5 saatlik yoğun bir çalışma sonrası kontrol altına alınırken, soğutma işlemleri gün boyu devam etti. Yangına karşı sergilenen hızlı ve kararlı mücadele yüzünden bölge halkı, ekipleri takdir etti.