Malatya’nın Kuluncak İlçesi ve çevresindeki köylüler, İstanbul’da kurulan yeni bir dernekle aralarındaki hemşehrilik bağını güçlendirdi. Osman Çalışkan’ın liderliğinde hayata geçirilen bu dernek, dayanışma, yardımlaşma ve kültürel bağların pekiştirilmesi amacıyla etkinliklerine başladı.
Yeni Bir Sivil Toplum Kuruluşu
Kuluncak ilçesi ve çevre köylerin temsil edildiği “Malatya İli Kuluncak İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” resmi olarak kuruldu ve İstanbul’da faaliyetlerine start verdi. Kurucu başkan Osman Çalışkan, derneğin kentteki hayata katılma arzusunu dile getirdi.
Sosyal Yardımlaşma Eylemleri
Dernek, başta İstanbul’da yaşayan Kuluncaklılar olmak üzere, toplumu bir araya getirerek sosyal yardımlaşma ve kültürel dayanışma çabalarını artırmayı hedefliyor. Dernek yetkilileri, yalnızca ekonomik yardımlar yapmakla kalmayacaklarını, hemşehrilik bilincini daha da kuvvetlendirerek kültürel bağları da pekiştireceklerini vurguladı. Hasta ziyareti, cenaze organizasyonu, düğünlerde destek, öğrencilere burs sağlama ve ihtiyaç sahiplerine yardım gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlıyorlar.
Kültürel Vefa ve Birliktelik Çağrısı
Osman Çalışkan, yaptığı açıklamada, derneğin kurulum amacının, doğup büyüdükleri topraklara olan saygıyı ve kültürel bilinci yükseltmeyi amaçladığını belirtti. “Sevinçlerimizde ve hüzünlerimizde birlikte olmak için bu derneği kurduk. Her Kuluncaklının burada önemli bir yeri ve sorumluluğu var,” şeklinde konuştu.
Çalışkan, tüm hemşehrilerini dernekle bir araya gelmeye ve gerçekleştirilecek etkinliklerde yer almaya davet etti. “Gelin bu birlikteliği güçlendirelim, kültürel değerlerimizi hep birlikte yaşatalım,” dedi.
Dernek yönetimi, önümüzdeki günlerde İstanbul ve Malatya’da çeşitli etkinlikler, kültürel programlar, dayanışma geceleri ve sosyal buluşmalara dair planlarını duyuracak.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı