İstanbul’da Fırtınanın Etkileri: 350 Olay ve Gemi Seferleri İptal Edildi

Editör
2 Dakika Okuma

İstanbul Valiliği, sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtınanın bilançosunu açıkladı.

İl genelinde 1 metruk bina çökmesi, teknelerin hasar alması, ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi toplamda 350 olaya müdahale edildiği belirtilmiştir.

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak

8 Aralık’ta İstanbul’da etkili olan fırtına ve şiddetli yağışla ilgili bir açıklama yaptı. Valiliğin verileri doğrultusunda gerekli uyarıların yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, “Beklenen şiddetli rüzgâr- fırtına, sabah saat 05.00 itibariyle bölgemizde etkili olmaya başlamış olup fırtınanın, bugün saat 22.00’a kadar etkisini sürdürmesi umulmaktadır. İstanbullu hemşerilerimizden, olası çatı uçmalarına, karbon monoksit-doğalgaz zehirlenmelerine ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz. İstanbul’da şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olmaya başladığı sabah saatlerinden 18.00’a kadar, 45 ağaç devrilmesi, 89 çatı uçması, 214 tehlike arz eden parça ihbarı, 1 metruk bina çökmesi, 1 istinat duvarı çökmesi olmak üzere toplam 350 ihbar alınmıştır. Alınan ihbarlara AFAD, itfaiye, 112 acil sağlık ekipleri müdahale etmiştir. Fırtınaya bağlı olarak meydana gelen olaylarda bir vatandaşımız hafif yaralanmıştır” denilmiştir.

Sabah saatlerinde gemi trafiğine kapatılan boğazın saat 17.00 itibariyle açıldığı

duyurulan açıklamada, “Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatılmış, saat 17.00 itibariyle ise gemi trafiğine yeniden açılmıştır. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) tüm seferleri ile Şehir Hatları işletmesine bağlı tüm seferler iptal edilmiştir. İstanbul Havalimanı’nda 32’si iç hat, 32’si dış hat olmak üzere toplam 64 sefer; Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 31 iç hat, 2 dış hat olmak üzere toplam 33 sefer iptal edilmiştir. Fırtına nedeniyle Tuzla’da 37, Pendik’te 7 ve Kartal’da 1 olmak üzere toplam 45 tekne zarar görmüştür” ifadeleri yer aldı.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş