İSO İkinci 500 Araştırması Sonuçları Açıklandı
İstanbul Sanayi Odası (İSO), geçtiğimiz Mayıs ayında yayınladığı “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2024” raporunun ardından “İSO İkinci 500” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bu yılki listede, Denizli’den toplam 9 firma yer aldı. Tekstil ve konfeksiyon sektörü 6 firma ile temsil edilirken, kablo ve bakır tel sektörü ise 3 firma ile listeye girmeyi başardı.
Denizli Firmalarının Durumu
Geçen yıl ilk 500 listesine giren Menderes Tekstil, bu yıl İkinci 500 sıralamasına 1. sıradan dahil oldu. Elsan Elektrik Gereçleri bu sene 38. sırada yer alırken, kendisini takip eden firmalar arasında 166. sırada Küçüker Tekstil ve 167. sırada Uğurlular Tekstil bulunuyor. Listede 9 Denizlili firma yer alırken, bunlardan 7’sinin geçtiğimiz yıla göre daha iyi bir sıralama elde ettiği görüldü. Ancak, geçen yıl ikinci 500 listesinde yer alan bir firma bu sene sıralamadan çıkarak dikkat çekti.
Selim Kasapoğlu’ndan Açıklamalar
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, “İSO İkinci 500-2024 araştırması, mevcut ekonomik ve finansal durum, ihracat performansları ile AR-GE ve teknoloji uygulamalarına dair önemli veriler sundu. 2023’te sayısı 11 olan firmamız, geçen yıl 9’a gerilemişti. Ancak bu yıl yine 9 Denizlili firmanın listede yer alması sevindirici. İlk 500’deki 14 firmamızla birlikte toplamda İSO İlk 1000’de 23 firmamız bulunuyor. Geçen sene İkinci 500’de yer alan bir firmamız bu yıl listede yer almazken, ilk 500’de olan bir firmamız ikinci 500’e dahil oldu. 7 firmamız önceki yıla göre daha üst sıralarda kendisine yer buldu. 2024’ün ekonomik zorluklar anlamında çetin geçeceği aşikar. 2025’in ilk yarısını da hem ekonomik hem de küresel koşullar etkileyebilir. Tüm zorluklara rağmen sanayicilerimiz üretime devam ediyor, pazarları kaybetmemek için çabalıyor. Yatırımlarıyla büyümemize, ihracatımıza ve istihdama katkıda bulunan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda listede daha fazla firmamızın yer almasını umuyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
ADANA’DA KIRMIZI BİBER HASADIYLA BİRLİKTE SALÇA SEZONU DA AÇILDI. GEÇEN YIL 15 LİRA OLAN FİYAT BU YIL DA 15 İLE 20 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR.
ADANA’DA KIRMIZI BİBER HASADIYLA BİRLİKTE SALÇA SEZONU DA AÇILDI. GEÇEN YIL 15 LİRA OLAN FİYAT BU YIL DA 15 İLE 20 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR.
BİBER SATICISI ÖMER ÖZDEMİR, FİYATLARIN MAKUL OLDUĞUNU BİRAZ DAHA YÜKSELMESİNE BEKLEDİĞİNİ BELİRTEREK, “GEÇEN SENE KİLOGRAM FİYATI 15 LİRAYA KADAR DÜŞMÜŞTÜ. BU YILDA 15 İLE 20 LİRA ARASINDA SATILIYOR” DEDİ.
TEKİRDAĞ ADLİYESİ’NDE GÖREV YERİ DEĞİŞEN HAKİM VE SAVCILAR İÇİN VEDA PROGRAMI DÜZENLENDİ.
ISPARTA’DA BİR TRAKTÖR AĞACA ÇARPTI. AĞIR YARALANAN SÜRÜCÜ, KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ.
ISPARTA’DA BİR TRAKTÖR AĞACA ÇARPTI. AĞIR YARALANAN SÜRÜCÜ, KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ.
KÜTAHYA’DA NARKOTİM EKİPLERİNDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU, 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
ADANA’DA UYUŞTURUCU SUÇLARINDAN HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN 19 FİRARİ, POLİSİN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONLARLA SAKLANDIKLARI ADRESLERDE YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.
ADANA’DA UYUŞTURUCU SUÇLARINDAN HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN 19 FİRARİ, POLİSİN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONLARLA SAKLANDIKLARI ADRESLERDE YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.