İstanbul Boğazı’nda kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu; Rus yüzücü Nikolai Svechnikov’a ait olabilir.

1 Dakika Okuma

İstanbul Boğazı’nda kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu

İstanbul Boğazı’nda kimliği tespit edilemeyen bir erkek cesedinin bulunduğu bildirildi. Deniz Polisi tarafından kıyıya çıkarılan ve mayo giymekte olan cesedin, Ağustos ayında gerçekleştirilen 37. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında kaybolduğu değerlendirilen 30 yaşındaki Rus yüzücü Nikolai Svechnikov’a ait olabileceği düşünülüyor.

Edinilen bilgilere göre, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 37’ncisi düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına katılan Rus yüzücü Nikolay Svechnikov, İstanbul Boğazı’nda kaybolmuştu.

Görgü tanıklarının, İstanbul Boğazı’nda kimliği belirsiz bir erkek cesedi gördüklerinde durumu polise bildirdikleri belirtildi. İhbar üzerine Kuruçeşme açıklarına giden Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, kıyıya vuran erkek cesedini denizden çıkardı. Çıkarılan ve üzerinde mayo bulunan cesedin, Ağustos ayında düzenlenen 37. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında kaybolan 30 yaşındaki Rus yüzücü Nikolai Svechnikov’a ait olabileceği değerlendiriliyor.

İstanbul Boğazı’nda Ağustos 2025’te 81 ülkeden 2820 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışta, Rus yüzücü Nikolay Svechnikov’un karaya çıkamadığının anlaşılması üzerine deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri, o tarihten bu yana arama çalışmalarını sürdürüyordu.

Kıyıya çıkarılan ceset, detaylı otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna sevk edildi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version