İsrail Güvenlik Kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’yi işgal önerisini onayladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'yi işgal önerisi, Güvenlik Kabinesi tarafından onaylandı. Açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze'de kontrol sağlamaya yönelik hazırlıklar yaparken, sivil halka insani yardım dağıtacağı belirtildi.

İsrail Güvenlik Kabinesi’nden Gazze açıklaması

İsrail Başbakanlık Ofisi, ülkedeki güvenlik durumuna dair önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’yi işgal etme önerisinin Güvenlik Kabinesi tarafından onaylandığı belirtildi.

Her iki cümlede de dikkat çeken bir detay, “İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Gazze’nin kontrolünü ele geçirmek için hazırlık yaparken, aynı zamanda çatışma bölgeleri dışında kalan sivil vatandaşlara insani yardım dağıtacak” ifadesi oldu.

Hükümetten gelen son dakika bilgileri

Netanyahu’nun önerisinin ses getirmesiyle birlikte, İsrail hükümeti kritik bir bilgi daha paylaştı. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Güvenlik Kabinesi’nin Hamas’ın etkisini sona erdirmek amacıyla öneriyi kabul ettiği ifade edildi.

IDF’nın Gazze’ye yönelik harekâtı hazırlıkları sürerken, sivil halka yardım ulaştırma çabalarının da kesintisiz süreceği vurgulandı.

5 ilkeye onay verildi

Ayrıca, İsrail Güvenlik Kabinesi’nin savaşın sonlandırılması için kabul ettiği beş ilke duyuruldu. Bu ilkeler arasında, “Hamas’ın silahsızlandırılması, kelepçelenmelerin durumu, Gazze’nin silahsızlandırılması, bölgede güvenliğin sağlanması ve alternatif bir sivil yönetim oluşturulması” yer alıyor.

Bu gelişmelerle birlikte, Gazze’deki durumun nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Exit mobile version